Hesabım
    ABD Box Office: "The Marvels"tan Tarihi İkinci Hafta Düşüşü!

    "Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı" Amerika gişesinin zirvesine yerleşirken, "The Marvels" çizgi roman filmleri arasında en kötü ikinci hafta düşüşüne imza attı.

    Lionsgate, Marvel Studios

    Açlık Oyunları prequel filmi "Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı" ilk hafta sonunda elde ettiği 44 milyon dolarlık kazançla, açılışını Amerika gişesinin zirvesinde gerçekleştirdi. Olumlu yorumlarla karşılanan filmin dünya çapındaki açılış hasılatı ise 98 milyon dolar oldu.

    Ancak ABD Box Office listesinde dikkat çeken, "Kuşların ve Yılların Şarkısı"nın beklentilerin biraz üstünde bir hasılatla elde ettiği başarı değil, "The Marvels"ın tarihi başarısızlığı oldu. Geçtiğimiz hafta vizyona giren film, 47 milyon dolarlık açılış hasılatıyla Marvel Sinematik Evreni'nin en kötü açılışına imza atmıştı.

    Vizyondaki ikinci hafta sonunda "The Marvels"ın hasılatı yalnızca 10.2 milyon dolar oldu ve film, gişenin üçüncü sırasına geriledi. Filmin bilet satışlarında, ilk haftaya kıyasla %79'luk tarihi bir düşüş yaşandı. Bu da hem Marvel Sinematik Evreni'ndeki en kötü ikinci hafta düşüşü hem de Hollywood'un modern çağındaki tüm çizgi roman filmleri arasındaki en kötü düşüş.

    "The Marvels"tan önce MCU'da bu rekor, ikinci haftasına %69.9'luk düşüşle giren "Ant-Man and the Wasp: Quantumania"daydı. "Guardians of the Galaxy Vol.3" başarıya ulaşmış olsa da son dönemlerde hem Marvel hem de DC filmlerinin gişede beklediğini bulamaması seyircilerin süper kahraman film ve dizilerinden bunaldığı yönündeki araştırmaları doğruluyor.

    ABD gişesinin geri kalanına baktığımızda; ikinci sırada 31 milyon dolar kazançla "Troller Hep Beraber" filmi yer alıyor. Eli Roth imzalı korku filmi "Thanksgiving" (Kara Cuma) 10 milyon dolar kazançla açılışını "The Marvels"ın hemen altında, dördüncü sırada gerçekleştirirken, "Five Nights at Freddy's" (Freddy'nin Pizza Dükkanı'nda Beş Gece" 3.5 milyon dolarla beşinci sırada yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top