Hesabım
    Tim Burton "Nightmare Before Christmas 2" Hakkında Konuştu: Topraklarımdan Defol!

    Ünlü yönetmen "Noel Gecesi Kabusu"na devam filmi yapmaya niyeti olmadığını açıkladı.

    Disney

    Geçtiğimiz ay, filmin 30. yıl dönümünde, yönetmen Henry Selick, stop-motion animasyon filmi "Noel Gecesi Kabusu"na (The Nightmare Before Christmas) devam filmi gelebileceğine dair bir fikir ortaya attı ve çeşitli spekülasyonların önünü açtı.

    1993 yapımı orijinal film, Cadılar Bayramı Kasabası'nın Balkabağı Kralı Jack Skellington'ı konu alıyor. Jack'in yolu bir gün Noel Kasabası'na düşer ve gördükleri karşısında büyülenerek buradaki kutlamaları kendi kasabasına taşımaya karar verir.

    Mütevazı bir gişe hasılatı elde etmesine rağmen film kült bir hit oldu. Selick potansiyel bir devam filmi olmadığını vurgulayarak, Jack'in nasıl Cadılar Bayramı Kasabasının Kralı olduğuna dair bir film fikri olduğunu belirtmişti.

    "Nightmare Before Christmas"a Devam Filmi mi Geliyor?

    Selick yine de son kararın, eserin orijinal yaratıcısı Tim Burton'a ait olduğunu ve onu yeni bir filme "ikna edecek herhangi bir fikir olmadığını" düşündüğünü de söylemişti. Empire ile yaptığı yeni bir röportajda Burton, bu fikre fazlasıyla karşı olduğunu söyleyerek Selick'in kendisi hakkındaki tahminlerini doğruladı. Burton şunları söyledi:

    "Benim için film çok önemli. Devam filmleri yaptım, başka şeyler yaptım, yeniden başlatmalar yaptım, bunların hepsini yaptım, değil mi? Bunun başına gelmesini istemiyorum.

    İnsanların [gelecek başka bir filmle] ilgilenmesi güzel, ama ben ilgilenmiyorum. Kendimi, küçük bir mülkü olan ve arazimi almak isteyen büyük elektrik santraline satmayan yaşlı adam gibi hissediyorum."

    Burton daha sonra "Gran Torino"daki Clint Eastwood gibi huysuz yaşlı bir adamın kimliğine bürünerek şöyle dedi: “Toprakımdan defol. Seni sinir bozucu küçük… Bu mülkü alamayacaksın! Üzerine ne inşa etmek istediğin umurumda değil. Benim mülküme geliyorsun… Tüfeğim nerede?

    Burton son olarak "Beetlejuice" devam filminin çekimlerini tamamladı. 1989 yapımı orijinal filmden yıllar sonra izleyiciyle buluşacak olan "Beetlejuice 2"de Michael Keaton ve Winona Ryder orijinal rollerine dönerken, onlara "Wednesday" yıldızı Jenna Ortega eşlik ediyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • "Nightmare Before Christmas"a Devam Filmi mi Geliyor?
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top