Hesabım
    ABD Box Office: "Açlık Oyunları" Zirvede, "Napolyon" Beklentileri Aştı

    Disney yeni animasyonu "Wish" ile kötü gidişatını sürdürüyor.

    .

    Şükran Günü tatilinde Amerika gişesinin lideri değişmedi. Açlık Oyunları serisinin ön filmi "Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı" 29 milyon dolar kazanarak zirvedeki yerini korurken, Kuzey Amerika'daki toplam hasılatını 98 milyon dolara çıkardı.

    Haftanın yeni ve büyük filmlerinden "Napolyon" beklentilerin biraz üstünde bir açılışa imza atarak 20 milyon dolar kazandı ve gişenin ikinci sırasına yerleşti. Hafta ortasında vizyona giren filmin ilk beş günlük hasılatı 33 milyon dolar olurken, film dünya çapında 79 milyon dolar kazandı.

    Ridley Scott'ın yönettiği, başrollerini Joaquin Phoenix ve Vanessa Kirby'nin üstlendiği "Napoleon"un yapım bütçesi yaklaşık 200 milyon dolar, yani filmin maliyetini çıkarması için bundan çok daha iyi bir performans göstermesi gerekiyor. Ancak yetişkinleri hedefleyen uzun bir tarihi dram olarak gişedeki şansı çok yüksek değil.

    Gişenin üçüncü sırasında yeni Disney animasyonu "Dilek" yer alıyor ve 19.5 milyon dolarlık açılış hasılatıyla, son dönemdeki Disney animasyonlarının kötü gidişatını pekiştiriyor. Şükran Günü tatilinde vizyona giren bir aile filmi olarak "Dilek"in hafta sonunda 35 milyon dolar, ilk beş gününde ise 50 milyon dolar kazanması bekleniyordu.

    "Troller Hep Beraber" 18 milyon dolarlık ikinci hafta sonu hasılatıyla Amerika gişesinin dördüncü sırasında yer alırken, beşinci sıraya 7.3 milyon dolarla Eli Roth imzalı "Kara Cuma" filmi yerleşti. Marvel Sinematik Evreni'nin en kötü gişe performansına imza atan "The Marvels" ise vizyondaki üçüncü hafta sonunda ilk beşe giremedi ve 6.4 milyon dolar hasılatla altıncı sıraya geriledi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top