Hesabım
    “Yurt” Filmine Marakeş’ten En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

    Nehir Tuna'nın yazıp yönettiği "YURT" Marakeş Film Festivali'nden ödülle döndü.

    .

    Nehir Tuna'nın yazıp yönettiği ve Tanay Abbasoğlu'nun yapımcılığını üstlendiği "YURT" Marakeş Film Festivali'nden ödülle döndü. Amerikalı oyuncu ve yapımcı Jessica Chastain'in başkanlığını yaptığı jüri, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü, Doğa Karakaş'ın "YURT"taki performansına verdi. Ödül, jüri üyeleri İranlı oyuncu Zar Amir ve İsveçli oyuncu Alexander Skarsgård tarafından sunuldu.

    Film, Venedik Film Festivali'nde İtalyan bağımsız film eleştirmenleri tarafından verilen Bisato d’Oro Ödülleri'nde En İyi Senaryo seçilmiş ve Fransa'da düzenlenen Saint-Jean-de-Luz Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülü ile SFCC Film Eleştirmenleri Ödülü'nü kazanmıştı. "YURT" lise hazırlıkta olan ve dini bir yurtta kalan on dört yaşındaki Ahmet'in hikayesini anlatıyor. Doğa Karakaş, Can Bartu Aslan, Ozan Çelik, Tansu Biçer ve Didem Ellialtı'nın başrollerini paylaştığı filmin görüntü yönetmenliğini Florent Herry, kurgusunu Ayris Alptekin ve müziklerini Avi Medina yaptı.

    Film, 90'lı yılların sonu Türkiye'sinin siyasi kutuplaşma atmosferinde geçen bir büyüme hikayesini konu alıyor. Dini bir yurtta kalan on dört yaşındaki Ahmet'in, yakın zamanda dine yönelen babasının beklentilerini karşılamaya çalışması, okul ve yurt arasındaki sıkışmışlığını ve özgürlüğü için verdiği mücadeleyi ele alıyor.

    Jüride, Fransız oyuncu Camille Cottin, Avustralyalı oyuncu ve yönetmen Joel Edgerton, İngiliz yönetmen Joanna Hogg, Amerikalı yönetmen Dee Rees, İsveçli-Mısırlı yönetmen Tarek Saleh ve Fas asıllı Fransız yazar Leïla Slimani gibi önemli isimler bulunmaktaydı.

    "YURT" filminin Türkiye gösterim tarihi henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top