Hesabım
    77. Cannes Film Festivali'nin Jüri Başkanı Greta Gerwig!

    "Barbie" ile rekordan rekora koşan Gerwig, 14-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 77. Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı oldu.

    .

    Son filmi "Barbie" ile 2023 yazına damga vuran ve küresel gişede 1.4 milyar dolar hasılat elde ederek dokuz Altın Küre adaylığı kazanan Greta Gerwig, 2024 Cannes Film Festivali'de Jüri Başkanı olarak görev yapacak.

    Gerwig festival başkanlığı konusundaki ilk açıklamasında şunları söyledi:

    "Filmleri seviyorum; onları yapmayı seviyorum, onlara gitmeyi seviyorum, onlar hakkında konuşmayı seviyorum. Bir sinemasever olarak Cannes her zaman sinemanın evrensel dilinin olabileceği zirve noktası olmuştur. Kırılganlığın olduğu yerde, yabancılarla dolu karanlık bir sinemada olmak, yepyeni bir film izlemek en sevdiğim yer. Cannes Film Festivali Jürisinin başkanı olarak görev yapmaktan dolayı şaşkınım, heyecanlıyım ve onur duydum. Hepimizi hangi yolculukların beklediğini görmek için sabırsızlanıyorum!"

    Senarist, yönetmen ve oyuncu Gerwig, daha önce partneri Noah Baumbach ile birlikte Cannes'a katıldı ancak festivalde kendi filmlerinden birini sunmadı. Bu yılın başında "Barbie"nin Cannes'a getirilmesi konusunda erken görüşmeler vardı ancak zamanlama konusundaki sıkıntılar nedeniyle planlar gerçekleşmedi.

    Warner Bros. filmi Temmuz ayında gösterime girdiği anda bir klasik haline geldi ve dünya çapında yılın en çok hasılat yapan filmi oldu. Altın Küre adaylıklarındaki liderliğinin yanı sıra "Barbie"nin çok sayıda Oscar adaylığı da alması bekleniyor.

    40 yaşındaki Gerwig, Cannes Festivali'nde Jüri Başkanlığı görevini üstlenen ilk Amerikalı kadın yönetmen olmasının yanı sıra; 1966'da bu görevi henüz 31 yaşındayken üstlenen Sofia Loren'den sonra en genç jüri başkanı olacak.

    77. Cannes Film Festivali, 14-25 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top