Hesabım
    Denis Villeneuve, Dune Uyarlamalarına Devam Etmeyecek

    Yönetmen, "Dune Mesihi" kitabından uyarlanan üçüncü filmden sonra seriye devam etmeyecek.

    Warner Bros.

    Warner Bros. henüz üçüncü Dune filmine resmen onay vermemiş olsa da yönetmen Denis Villeneuve, Frank Herbert'in ilk iki kitabından uyarlanacak bir üçleme yapma fikriyle yola çıktığını ilk filmden bu yana vurguluyor.

    "Dune" kitabı ilk filme konu olurken, ikinci kitap "Dune Mesihi" üçüncü filme uyarlanacak ve üçleme böylece tamamlanacak. Villeneuve daha önce senaryoyu neredeyse bitirdiğini ancak ara vermeyi planladığını ve "Dune 3"e geri dönmeden önce muhtemelen başka bir proje üzerinde çalışacağını söylemişti.

    Yönetmenin açıkça belirttiği şeylerden biri de üçüncü bir "Dune"un kendisi için serinin sonu olacağıydı. Time Magazine ile gerçekleştirdiği yeni röportajda, "Dune Messiah benim için son Dune filmi olmalı" diyerek bunu bir kez daha vurguladı.

    Frank Herbert, daha önce Syfy Channel için uyarlanan ve genç James McAvoy'un başrolünde yer aldığı üçüncü kitap "Children of Dune" ile giderek tuhaflaşan dört "Dune" romanı daha yayınladı. Villeneuve bunları perdeye uyarlamakla ilgilenmese de seriye yönelik ilginin artması ilerde başka projelere yol açabilir.

    Villeneuve'ün ayrıca Stacy Schiff'in şu anda Krysty Wilson-Cairns tarafından yazılan "Kleopatra" adlı kitabının bir uyarlaması ve Arthur C. Clarke'ın "Rama ile Buluşma" adlı romanının bir uyarlaması üzerinde çalıştığı da doğrulandı.

    "Dune: Part Two" 1 Mart'ta sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top