Hesabım
    "Sadık Ahmet" Sinemalarda!

    Batı Trakyalı Müslüman Türklerin hakları için yıllarca mücadele veren Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan TRT ortak yapımı "Sadık Ahmet" şimdi sinemalarda!

    Batı Trakyalı Müslüman Türklerin efsanevi lideri Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan TRT ortak yapımı "Sadık Ahmet" filmi sinema salonlarındaki yerini aldı.

    1947 yılında Gümülcine'de doğan ve tıp eğitimi aldıktan sonra Yunanistan'da yaşayan Dr. Sadık Ahmet, Batı Trakya Türklerinin birçok hakkının devlet tarafından hiçe sayılmasına karşı siyasi bir mücadele sürdürmeye başladı. Hayatı ve uğruna savaş verdiği mücadelenin etkileyici hikayesini anlatan filmde Dr. Sadık Ahmet’i Turgay Aydın canlandırdı.

    Çekimleri Edirne'de tamamlanan filmin oyuncu kadrosunda ayrıca, Nur Fettahoğlu, Erkan Can, Ozan Akbaba, Renan Bilek, İlker Aksum, Taner Rumeli, Burak Satıbol, Uğur Yücel, Erdal Beşikçioğlu, Suzan Kardeş ve Doğukan Güngör gibi başarılı isimler yer alıyor.

    Senaryosunu Mert Dikmen’in kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Hakan Yonat'ın oturduğu filmin yapımcılığını Mahmut Cüneyt Göz, proje tasarımı ve kreatif yapımcılığını ise Muhammet Usta üstleniyor.

    "Sadık Ahmet" şimdi sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top