Hesabım
    "When Harry Met Sally"nin Orijinal Finali Ortaya Çıktı!

    Rob Reiner, 1989 yapımı sevilen romantik komedi filmi için aslında bambaşka bir son planlamış.

    .

    Yönetmen Rob Reiner, 1989 yapımı ikonik romantik komedisi "When Harry Met Sally"nin (Harry ile Sally Tanışınca) aslında farklı bir sonla bittiğini açıkladı.

    Harry Burns (Billy Crystal) ve Sally Albright'ın (Meg Ryan) hikayesi ve ilişkilerinin aşamalı gelişimi, tüm zamanların en ünlü romantik komedilerinden biri olmaya devam ediyor. O dönemde film, hem erkek hem de kadın perspektifinden sekse dair samimi tartışmalarıyla da çığır açıcı nitelikteydi ve film zamansız kalmayı başardı.

    Meg Ryan'ın Çocukları: "When Harry Met Sally'deki Orgazm Sahnesi Çok..."

    CNN ile bir röportaj gerçekleştiren Reiner, "When Harry Met Sally"nin sonunda iptal edilen orijinal sonunu ve bunun kendi aşk hayatıyla olan bağlantısını anlattı. Reiner, Nora Ephron'la birlikte kaleme aldıkları senaryonun, aslında Harry ve Sally için daha hüzünlü bir sona sahip olduğunu şöyle açıkladı:

    "Filmin orijinal sonu, Harry ve Sally'nin bir araya gelmemesiydi. Çünkü 10 yıl evli kaldım, sonraki 10 yılda da bekardım ve biriyle nasıl birlikte olabileceğimi çözemiyordum. Bu da When Harry Met Sally'yi doğurdu.

    Ben kimseyle tanışmamıştım, bu yüzden o ikisi de yıllar sonra birbirlerini görecek, konuşacak ve birbirlerinden uzaklaşacaklardı. Sonra 35 yıldır evli olduğum eşim Michele ile tanıştım. Onunla filmi çekerken tanıştım ve filmin sonunu değiştirdim."

    Reiner, hayranların göz yaşartıcı romantik finali eşi Michele'e mi borçlu oldukları sorusuna "Bu doğru" diyerek yanıt verdi.

    Filmin sonunda ne oluyordu?

    "When Harry Met Sally"nin tüm zamanların en ünlü romantik filmleri arasında yer almasında son sahnesinin önemi çok büyük. İkilinin uzun süreli ve çalkantılı ilişki sürecinin sonunda Harry, Sally'nin de olduğu bir yılbaşı partisine gider ve ona olan sevgisini, mimiklerinden sandviç siparişinin detayına kadar uzanan, onunla ilgili her şeyi ne kadar sevdiğine dair unutulmaz bir monologla anlatır.

    Harry'nin "Bu gece buraya geldim çünkü hayatının geri kalanını biriyle geçirmek istediğini anladığında, hayatının geri kalanının bir an önce başlamasını istiyorsun." repliği de unutulmazlar arasındadır...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top