Hesabım
    Hollywood'un En Ünlü 36 Yönetmeni Birleşip Tarihi Sinema Salonu Aldı

    Christopher Nolan, Steven Spielberg, J.J. Abrams, Denis Villeneuve gibi isimlerin arasında bulunduğu 35 yönetmen, Jason Reitman önderliğinde bir araya geldi.

    .

    Jason Reitman'ın liderliğinde toplanan bir grup ünlü yönetmen, Westwood'daki tarihi Village Theatre'ın mülkiyetini resmen aldı; yüksek yapısı, neon tabelaları ve Los Angeles'ın en büyük ekranlarından biriyle ünlü olan bu 93 yıllık sinema sarayı artık onların yönetimi altında.

    Yönetmenlerin amacı, efsanevi mimari hazineyi korumak ve onu, film izleme geleneğini onurlandıran kültürel bir simge yapıya dönüştürmek. Sinema, vizyona ilk kez giren filmlerden ve yeni yönetmenleri/sahipleri tarafından seçilen özel filmlerden oluşan geniş bir yelpazeyi, 35mm, 70mm ve dijital formatlar da dahil olmak üzere çeşitli projeksiyon seçenekleriyle sunacak.

    Yönetmen/yatırımcılar koalisyonu şu isimlerden oluşuyor: J.J. Abrams, Judd Apatow, Damien Chazelle, Chris Columbus, Ryan Coogler, Bradley Cooper, Alfonso Cuarón, Jonathan Dayton, Guillermo del Toro, Valerie Faris, Hannah Fidell, Alejandro González Iñárritu, James Gunn, Sian Heder, Rian Johnson, Gil Kenan, Karyn Kusama, Justin Lin, Phil Lord, David Lowery, Christopher McQuarrie, Chris Miller, Christopher Nolan, Alexander Payne, Todd Phillips, Gina Prince-Bythewood, Jason Reitman, Jay Roach, Seth Rogen, Emma Seligman, Brad Silberling, Steven Spielberg, Emma Thomas, Denis Villeneuve, Lulu Wang ve Chloé Zhao.

    Yönetmenler Ne Dedi?

    Sinemanın geleceğini güvence altına alacak anlaşmanın ardından konuşan Jason Reitman, sinemaya olan tutkusunu ve mekanın hem kişisel hem de profesyonel olarak kendisi için neden bu kadar önemli olduğunu anlattı:

    Kendimi bildim bileli Westwood'a geliyorum. Juno, Up In The Air ve Ghostbusters Afterlife dahil birçok filmimin prömiyeri Broxton ve Weyburn'ün köşesinde yapıldı. Village Theatre satışa çıktığında, National Theatre'ın ne kadar çabuk bir apartman bloğuna dönüştüğünü düşündüm. Hemen bir teklifte bulundum ve yönetmen arkadaşlarımın da bu maceraya katılmasını umdum. Bu yönetimi çok ciddiye alıyoruz ve filmleri seven herkese gerçek bir topluluk sunmayı umuyoruz.”

    Christopher Nolan: Sinema her zaman film yapımcılarının ve sinemaseverlerin buluştuğu yer olmuştur ve film sergisinin geleceğinin nasıl olabileceğini gösterecek bir alanda en sevdiğim yönetmenlerin çoğuyla işbirliği yapmaktan heyecan duyuyorum.

    Guillermo del Toro: [Bu] mükemmel gösterim koşullarını sağlamanın bir yolu ama aynı zamanda film yapımcılarının, sinemaseverlerin ve geleceğin film yapımcılarının sanatı ve zanaatı kolektif olarak kutlayıp tartışabilecekleri bir yer.

    Denis Villeneuve: Yıllardır sinema salonu deneyimini savunuyorum. Parayı yüreğimin olduğu yere koymama olanak tanıyan bu muhteşem fırsat için Jason'a teşekkür ederim.

    Rian Johnson: Los Angeles'ın her yerinde mahallelerin yeni programlar, gerçek kişilik ve topluluk duygusu sunan tiyatroları kucakladığını görüyoruz. Sinema deneyiminin geliştiği yer burasıdır. Jason ve bu inanılmaz yönetmen arkadaş grubuyla birlikte bunun bir parçası olacağım için çok heyecanlıyım.

    Steven Spielberg: Village Theatre'da film izlediğime dair pek çok canlı anım var ve Westwood'u sinemaya giden bir kültür kurumu olarak görkemli yıllarına döndürmeye kararlı olan bu grubun bir parçası olmaktan heyecan duyuyorum.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top