Hesabım
    Denis Villeneuve, Ölüm Döşeğindeki Hayranına "Dune 2"yi Önceden İzletmiş!

    Yönetmen Denis Villeneuve'ün, ölmekte olan bir hayranının Dune: Part Two'yu vizyona girmeden aylar önce izlemesini sağladığı ortaya çıktı.

    .

    Merakla beklenen devam filmi "Dune: Part Two" geçtiğimiz hafta sonu vizyona girdi ve tüm dünyada milyonlarca sinemaseveri, Dune hayranını sinema salonlarına topladı. Ancak çok özel bir hayran, sinemalara gelmesinden bir ay önce filmi izleme şansına sahip oldu.

    Kanadalı yardım kuruluşu L'Avant'ın kurucusu Josée Gagnon, ölmekte olan bir adamın tek arzusuyla ilgili yürek burkan bir hikaye paylaştı: Ölmeden önce "Dune: Part Two"yu görmek istiyordu. The Washington Post'a verdiği röportajda Gagnon, Fransız adama Ocak ayında yalnızca birkaç haftalık ömrünün kaldığını söylendiğini açıkladı. "Dune: Part Two"nun Mart ayındaki yayın tarihi nedeniyle, hastanın vizyon tarihine kadar hayatını sürdürmesi imkansız görünüyordu.

    L'Avant'ın Facebook sayfasında büyük bir misyonu olan umutsuz bir çağrı yayınlandı. Grup Denis Villeneuve ile iletişime geçmek istedi ve şu ifadelere yer verdi: "Bunun hırslı olduğunu biliyorum ama çılgın fikirlerimde her zaman başarılı oldum, bu yüzden umut doluyum. Söz konusu kişinin birkaç haftası kaldı, dolayısıyla kaybedecek zaman yok.”

    Gagnon ilk başta bunun yapılabileceğinden şüpheliydi ve daha sonraki bir Facebook gönderisinde tüm zorlu süreci paylaşarak şunları söyledi: “Bu 120 milyon değerinde bir Amerikan filmi, dolayısıyla onu dinlemeye ikna etmek elbette imkansızdı. Ama arkadaşım bana şöyle dedi: 'Josée, her şeyi kendi başına yapabilirsin. Ne zamandan beri bir şey seni durduruyor? Denis Villeneuve'e yaz.' Kendi kendime 'Çok haklı' dedim. Neden? Kaybedecek neyim var?”

    Villeneuve ve "Dune: Part Two"nun yapımcılarından biri olan eşi Tanya Lapointe bu istekten etkilendiler. Gagnon'a çiftin “ölmekte olan bu adamın vasiyetinden son derece etkilendiği" söylendi: "Bana 'Filmler tam da bunun için yapılır' denildi." Plan yürürlükteydi ama saat işliyordu.

    16 Ocak'ta Villeneuve'ün asistanı, yönetmenin dizüstü bilgisayarıyla hasta hayranın yanına uçtu. Gizlilik anlaşmaları imzalandıktan ve cep telefonları teslim edildikten sonra film izlendi. Gagnon şunları söyledi: "Adam o kadar zayıftı ki filmi izlerken ölebileceğini düşündük. Hepsini dinleyecek gücü yoktu."

    Bu durum olaya dahil olan herkesi etkiledi; Gagnon, Villeneuve'ün asistanının bu deneyimden etkilendiğini ve gözyaşlarına boğulduğunu belirtti. Hasta kişi, bundan günler sonra vefat etti. Gagnon filmi grupla izlemedi ancak "Dune: Part Two"yu her duyduğunda gülümsediğini söylüyor: “Denis Villeneuve'ün ekibi de inanılmaz bir deneyim yaşadı. Cazibeden uzak bir deneyim. İnsani bir deneyim.”

    "Dune. Part Two" şimdi sinemalarda!

    Kaynak: Collider

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top