Hesabım
    Orijinal Filmin Yönetmeninden "The Crow" Yeniden Çevrimine Tepki: "Bradon Lee O Filmi Çekerken Öldü!"

    Yönetmen Alex Proyas, Bill Skarsgård liderliğindeki "the Crow" yeniden çevriminin iyi bir fikir olduğunu düşünmüyor.

    .

    Brandon Lee'nin sette trajik bir şekilde hayatını kaybetmesiyle sinema tarihine geçen 1994 yapımı "The Crow", vizyona girmesinden otuz yıl sonra Rupert Sanders'ın yönetmenliğinde yeniden çekildi.

    7 Haziran'da sinemalarda gösterime girecek filmde, Lee'nin hayat verdiği ikonik Eric Draven rolünü Bill Skarsgård devraldı ancak filmden yayınlanan ilk görsellerden itibaren Skarsgård'ın görünümü eleştiri konusu oldu.

    Eric Draven'ın, Jared Leto'nun "Suicide Squad" filmindeki Joker imajına benzetilen bu görünümü sosyal medyada eleştirilerin hedefi olurken, orijinal filmin yönetmeni Alex Proyas'ın da yeniden çevrim fikrinden memnun olmadığı ortaya çıktı.

    Proyas, Facebook'ta şunları yazdı: "Film yapımcılarının çalışmaları hakkında olumsuzluklar görmekten gerçekten hiç keyif almıyorum. Ve her filmde olduğu gibi, oyuncuların ve ekibin gerçekten iyi niyetli olduğundan eminim. Bu yüzden bu konu hakkında daha fazla konuşmak bana acı veriyor ama hayranların tepkisinin çok şey ifade ettiğini düşünüyorum. 'Crow' sadece bir film değil. Brandon Lee bunu yaparken öldü ve film onun kaybettiği dehanın ve trajik kaybının bir kanıtı olarak tamamlandı. Bu onun mirası. Bu böyle kalmalı."

    Bill Skarsgård Başrollü "Crow"dan İlk Fragman!

    Dövüş sanatçısı ve Hollywood efsanesi Bruce Lee'nin oğlu olan Brandon Lee, 28 yaşında "The Crow" filminin setinde pervane tabancasıyla vurularak hayatını kaybetti. Kendisini ve nişanlısını öldüren çeteden intikam almak için ölümden dönen müzisyenin hikayesini anlatan film, dublör ve dijital efektler kullanılarak tamamlandı.

    Film hem eleştirel hem de ticari açıdan büyük bir başarı elde etti ve ardından Lee ile nişanlısı Eliza Hutton'a ithaf edildi. Lee'nin ölümü, Hollywood setlerinde daha sıkı güvenlik önlemleri alınması yönünde yaygın çağrılara yol açtı.

    Proyas, Facebook gönderisinde "The Crow Remake Fragmanı YouTube'da Şaşırtıcı Miktarda Beğenilmeme Aldı" başlıklı bir CBR makalesine bağlantı verdi. Rupert Sanders ise Vanity Fair'e verdiği röportajda kendi versiyonunun Lee'ye bir övgü olduğunu düşündüğünü söyledi. Lee'nin ölümüyle ilgili olarak "Açıkçası korkunç bir trajediydi ve filmin yapımı sırasında kesinlikle aklımızda olan bir şeydi" diyen yönetmen şöyle devam etti:

    Brandon özgün bir sesti ve bence o her zaman 'Crow' ile eşanlamlı olarak anılacak ve umarım yaptıklarımızdan ve hikayeyi nasıl geri getirdiğimizden gurur duyuyordur. Bu filmde onun ruhu çok canlı. Onun versiyonunda gerçek bir kırılganlık ve güzellik var ve bence Bill [Skarsgård] kendisinin bunun varisi olduğunu düşünüyor."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top