Hesabım
    ABD Box Office: "Godzilla x Kong: The New Empire" Liderliğini Koruyor

    Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, ikinci hafta sonunda %60 düşüş yaşamasına rağmen gişenin liderliğini bırakmadı.

    Universal

    "Godzilla x Kong: The New Empire" (Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk) Amerika gişesindeki iki rakibini kolayca geride bırakarak ikinci hafta sonunda da liderliğini korudu.

    Geçtiğimiz hafta sonu 80 milyon dolarlık açılış hasılatıyla beklentilerin bile üstünde çıkış yapan film, ikinci hafta sonunda %60 oranında bir düşüş yaşayarak 32 milyon dolar kazandı ve toplam hasılatı 135 milyon dolar oldu.

    Yapımı 135 milyon dolara mal olan, Adam Wingard'ın yönettiği Warner Bros. ve Legendary Pictures filmi, 2014 yapımı "Godzilla" dışında stüdyonun son canavar filmlerinden daha iyi performans gösterdi. İki hafta içinde dünya çapında 361.1 milyon dolar elde eden "Godzilla x Kong", sonuçta 2014'teki "Godzilla"nın 529 milyon dolarlık küresel hasılatını da geride bırakabilir.

    ABD Box Office listesinin ikinci sırasına, 10 milyon dolarlık açılış hasılatıyla Dev Patel'in yazdığı, yönettiği ve başrolünü üstlendiği aksiyon filmi "Monkey Man" (Maymun Adam) yerleşti. Patel'in kanlı ve siyasi yüklü aksiyon fantezisinin yapımı da yaklaşık 10 milyon dolara mal oldu. Film orijinal stüdyosu Netflix tarafından bırakıldıktan sonra, Jordan Peele ve Monkeypaw Productions devreye girerek filmin vizyona girmesini sağladı.

    "Ghostbusters: Frozen Empire" (Hayalet Avcıları: Ürperti) vizyondaki üçüncü hafta sonunda 9 milyon dolar kazanarak üçüncü sıraya yerleşirken, haftanın yeni filmlerinden "The First Omen" açılışını 8.4 milyon dolarla dördüncü sırada gerçekleştirdi.

    5 - 7 Nisan hafta sonunda Amerika gişesinin ilk beşini tamamlayan film ise 7.9 milyon dolarla "Kung Fu Panda 4" oldu. Film Amerika ve Kanada'da toplam 166 milyon dolar hasılata ulaştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top