Hesabım
    Jane Campion, Süper Kahraman Filmleri Hakkında Konuştu

    Campion, Scorsese ve Scott'la aynı tarafta!

    Cineuropa

    Jane Campion, süper kahraman filmlerinin hayranı değil. Oscar ödüllü senarist-yönetmen, bu yılın en iyi filmleri arasınbda gösterilen ve ödül sezonunun en iddalı yapımlarından olan yeni draması “The Power of the Dog”un AFI Fest gösterimi sonrası verdiği bir röportajda, süper kahraman filmleri hakkında “Onlardan nefret ediyorum.” dedi.

    Campion, bir süper kahraman filmi yönetmekle ilgilenip ilgilenmeyeceği sorulduğunda düşüncelerini dile getirdi ve “Bunu asla yapmayacağımı söylemenin güvenli olduğunu düşünüyorum.” dedi ve ekledi; “Çok gürültülü ve gülünç gibiler. Bazen iyi bir kıkırdama olur ama pelerinlerin ne olduğunu bilmiyorum, taytlı yetişkin bir adamın sadece pandomimden gelmesi gerektiğini hissediyorum.” dedi.

    Campion'un açıklamaları, Martin Scorsese'nin Empire dergisine "Onları görmüyorum. Denedim, biliyor musunuz ama bu sinema değil. Dürüst olmak gerekirse, bu koşullar altında ellerinden gelenin en iyisini yapan oyuncularla iyi yapılmış olsalar da onları en yakın düşünebildiğim yer tema parkları. Duygusal, psikolojik deneyimleri başka bir insana aktarmaya çalışan insanların sineması değil.” dediği açıklamasını akıllara getirdi. 

    Daha önce Denis Villeneuve, bu tarz filmleri "kopyala, yapıştır" sınıfına dahil etmişti. Usta yönetmen Ridley Scott ise "“Neredeyse çoğu zaman bütün iyi filmleri karakterler kotarır. Süper kahramanlara gelecek olursak, aşırı sıkıcılar. Senaryolarının da bir halta benzediği yok." dedi. Konu hakkında Ken Loach da bir açıklama yaptı ve "Marvel filmleri sıkıcı ve sinema sanatına dair hiçbir şey içermiyor. Onlar büyük bir şirket ve filmlerini para kazanmak için çekiyor, William Blake’in dediği gibi paranın olduğu yerde sanattan bahsedemeyiz." sözlerini dile getirdi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top