Hesabım
    'Matrix Resurrections' Bu Cuma Vizyona Giriyor! Peki Filmi İzlemeye Hazır Mıyız?

    Gelin, Matrix Resurrections öncesinde hem hafızamızı tazeleyelim hem de filmle ilgili teorilere göz atalım!

    1999'da vizyona giren ve bilim kurgu ile kung fuyu, derin felsefi sorularla yüksek tansiyonlu aksiyon sahnelerini bir araya getiren Matrix, sinemada yeni bir çağ başlattı. Film, gündüzleri sıradan bir yazılımcı olarak büyük bir şirkette çalışan, geceleri ise Neo takma adıyla hackerlık yapan Thomas Anderson'ın (Keanu Reeves); Trinity (Carrie-Anne Moss) ve Morpheus (Laurence Fishburne) ismindeki gizemli karakterler sayesinde "uyandırılmasını" ve yaşadığı dünyanın bir bilgisayar simülasyonundan ibaret olduğunu öğrenmesini anlatıyor.

    Neo'nun, insanlığı kurtaracak "Seçilmiş Kişi" (The One) olduğuna inanan Morpheus, onu bulup Matrix'ten çıkardıktan sonra, hem gerçek dünyada hem de Matrix'te yol göstericisi olur. Biz de Matrix'in nasıl ortaya çıktığını Morpheus, Neo'ya anlatırken öğreniriz: 21. yüzyılın başlarında, insanlar ve gelişmiş bir makine ırkı yaratan yapay zeka arasında büyük bir savaş çıkar ve sonunda insanlar makinelerin yaşam enerjisi olan güneşi yok ederler. Fakat, makinelerin güneş olmadan hayatta kalamayacağını düşünen insanlar yanılmıştır. Makineler, yaşam kaynağı olarak insanları kullanmaya ve sonsuz tarlalarda insan bedeni yetiştirmeye başlarlar. Matrix ise bu insan bedenlerinin zihinlerinin bağlı olduğu bir simülasyondur.

    Seride çok önemli bir rolü olan Kahin (Oracle / Gloria Foster) Neo'yla görüştükten sonra onun seçilmiş kişi olmadığını söylese de aslında Neo'yu insanlığı kurtarması için ilerlemesi gereken yola sokar. Neo, bu yolda, Matrix'in ne olduğunu anlayan kişileri yakalamakla görevli bir program olan Ajan Smith (Hugo Weaving) ile savaşmak zorundadır.

    Matrix'in başarısı devam filmlerini kaçınılmaz kıldı ve aynı anda çekilen Matrix Reloaded ile Matrix Revolutions 2003 yılında vizyona girdi. İlk film kadar beğenilmeyen, hatta bazı hayranlar tarafından yokmuş gibi kabul edilen filmler seriyi noktalamış olsa da, Matrix'in bir gün geri dönme ihitmali yıllardır konuşuluyordu. 

    Ve nihayet, aradan geçen 18 yılın ardından, Matrix efsanesi geri dönüyor. Matrix Resurrections bu cuma vizyona girecek. Yayınlanan fragmanlar, devam filminin haberini aldığımızda aklımızda belirlenen sorulara cevap sunmak yerine, kafamızı daha da karıştırdılar. Matrix Resurrections öyle bir gizem ki filmin ne anlattığını ancak izledikten sonra, hatta belki de birkaç kez izledikten sonra anlayabileceğiz. Ama bu gizem, filmde nelerle karşılaşacağımıza dair fikir yürütmemize engel değil.

    Gelin, hep birlikte Matrix Resurrections ile ilgili teorilere göz atalım ve filmde bizi nelerin beklediğini çözmeye çalışalım!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top