Hesabım
    Amerikan Senaristler Birliği Yılın En İyileri İçin Adaylarını Belirledi

    WGA, yılın en iyilerini seçiyor

    Amerikan Yazarlar Birliği Ödülleri (WGA), 2021 yılı filmleri içinden adaylarını belirledi ve bir duyuruyla açıkladı. Listede, orijinal senaryo kategorisinde "Being the Ricardos", "Don't Look Up", "French Dispatch", "King Richard" ve "Licorice Pizza" gibi filmler yer alırken, uyarlama senaryo dalında, “CODA”, “Dune”, “Nightmare Alley”, “Tick, Tick … Boom!” ve “West Side Story” aday gösterildi.

    Yılın önemli filmlerinden Mike Mills imzalı "C'mon C'mon" ve Joel Coen'in tek başına yönettiği "The Tragedy of Macbeth" kendine adaylar arasında yer bulamadı. Uyarlama senaryo tarafında, uygun görülmeyen önemli ödül yarışmacıları arasında “Benedetta”, “Cyrano”, “Drive My Car”, “The Lost Daughter”, “Passing”, “The Power of the Dog”, “Spider-Man: No Way Home” ve “Zola” yer aldı.

    Orijinal senaryo kategorisinde yılın ses getiren Amerika dışı filmlerinden “Annette", “Belfast”, “Hand of God, “A Hero", “Mass”, "Parallel Mothers", "Pig", "Titane" ve "Worst Person in the World" liste dışı kaldı. Kazananlar, 20 Mart akşamı yapılması planlanan törenle açıklanacak. Pandemi medemiyle tören konusunda belirsizlik sürüyor.

    Adayların tam listesi:

    Orijinal Senaryo

    Uyarlama Senaryo

    Belgesel Senaryosu

    • “Becoming Cousteau” - Mark Monroe & Pax Wasserman
    • “Exposing Muybridge” - Marc Shaffer
    • “Like a Rolling Stone: The Life & Times of Ben Fong-Torres” - Suzanne Joe Kai
    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top