Hesabım
    "Hayalet Avcıları" Filminin Yönetmeni Ivan Reitman Hayatını Kaybetti

    Kanadalı yönetmen ve yapımcı Ivan Reitman, 75 yaşında hayatını kaybetti.

    Başta kült film "Hayalet Avcıları" olmak üzere, 1980'li yıllarda başarılı komedi filmlerine imza atan yönetmen ve yapımcı Ivan Reitman'ın hayatını kaybettiği ailesi tarafından duyuruldu. Cumartesi gecesi uykudayken vefat eden Reitman'ın ölüm sebebi ise henüz açıklanmadı.

    Reitman’ın çocukları Jason Reitman, Catherine Reitman ve Caroline Reitman bir basın açıklaması yaparak, “Ailemiz, hayatta her zaman sihrin peşinden gitmemizi öğreten bir eşin, bir babanın ve bir dedenin beklenmedik bir şekilde aramızdan ayrılmasının yasını tutuyor. Yaptığı filmlerin dünya çapında çok sayıda insana mutluluk ve kahkaha getirdiğini bilmenin rahatlığına sahibiz” ifadesini kullandı.

    Ivan Reitman, "Stripes", "Meatballs", "Twins" ve "Kindergarten Cop" gibi klasiklere geçmeden önce 1971 yapımı ilk uzun metrajlı filmi "Foxy Lady" ile komedi yönetmenliği yaptı. "Animal House" ve "Space Jam" gibi diğer komedi filmlerinin yapımcılığını üstlendi.

    En çok Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie HudsonHarold Ramis ve Sigourney Weaver gibi yıldızları içeren "Hayalet Avcıları" ile tanınan yönetmen, efsaneyi devam ettiren 2021 yapımı "Hayalet Avcıları: Öteki Dünya" filminin de yapımcılığını üstlenmişti.

    Son olarak 2011'de Natalie Portman ve Ashton Kutcher'in rol aldığı romantik komedi "Bağlanmak Yok" ile 2014'te Kevin Costner'lı spor draması "Draft Day" filmlerine imza atan Reitman'ın gelecek projeleri arasında 1988'de yönettiği, Arnold Schwarzenneger ve Danny DeVito'nun başrollerini paylaştığı "Twins"in devam filmi de yer alıyordu. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top