Hesabım
    Akademi, Oscar Töreni'nde Seyirci Ödülü Açıklayacak

    İzleyiciler, Twitter üzerinde seyirci ödülünü belirleyecek

    Spider-Man: No Way Home” en iyi film yarışının dışında bırakıldıktan sonra Oscar'la geri dönecek mi? Twitter ve Akademi, 2022 Akademi Ödülleri'nde hayranların oyladığı yeni bir kategorinin Tom Holland liderliğindeki gişe rekorları kıran filmin önünü açmaya yardımcı olabileceğini duyurdu. Pazartesi gününden itibaren Twitter kullanıcıları, #OscarsFanFavorite ve #Sweepstakes etiketiyle tweetleyerek 2021'deki favori filmlerini oylayabilirler.

    Oylar, tek bir Oscar adaylığı almamış olsa bile herhangi bir film için sayılacak. Kullanıcılar günde 20 defaya kadar oy kullanabilir. Kazanan film, 27 Mart'ta yapılacak olan Akademi Ödülleri yayını sırasında açıklanacak. Oylar ayrıca Akademi'nin web sitesinde de aktif olacak. Oylama dönemi 14 Şubat - 3 Mart arasında gerçekleşecek. Oy kullanan üç Twitter kullanıcısı, gelecek yılki ödül töreninde Oscar ödülü vermek üzere tüm masrafları karşılanan Los Angeles gezisi için seçilecek.

    Akademi'nin dijital pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Meryl Johnson yaptığı açıklamada, "Bu yılki törene gidene kadar ilgili ve heyecanlı bir dijital kitle oluşturmaya yardımcı olmak için Twitter ile ortak olmaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Oscar'lar, dünyanın dört bir yanındaki insanları ortak film aşkları aracılığıyla bir araya getirmek için bir fırsat ve bu etkinleştirmeler aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki sosyal medya kullanıcıları artık gösteriye gerçek zamanlı olarak katılmak, bir topluluk bulmak ve bir parçası olmak için daha fazla fırsata sahipler." dedi.

    Kullanıcıların #OscarsCheerMoment'ı oylayacağı başka bir Twitter yarışması ise 24 Şubat ile 3 Mart arasında yapılacak. Bu yeni kategori için, seçmenler 2021'in en sevdikleri film anına karar verecek ve kazanan sahneler Oscar'lar sırasında hayran tweetleri ile gösterilecek. Beş şanslı kişi, seçtikleri bir salonda tam bir yıl boyunca ücretsiz film, platform abonelikleri ve Academy Museum Store'dan özel ürünler için bilet alacak.

    2019'da Akademi, ödül yarışına daha fazla ana akım ve ticari filmi getirmesi öngörülen “en popüler film” kategorisini tartışmıştı suları test etti. Ancak, kısa ömürlü oldu ve eleştirmenler ve Oscar seçmenlerinden gelen tepkiler sonrası rafa kalktı.“Spider-Man: No Way Home” dünya çapında gişede 1,7 milyar dolardan fazla kazandıktan sonra, Marvel hayranları, kitlesel çekiciliğinin en iyi film adaylığına dönüşeceğinden umutluydu. Ne yazık ki, Spidey filmi görsel efektler kategorisinde yalnızca bir adaylık aldı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top