Hesabım
    Meltem Kaptan, Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı Kazandı!

    72. Berlin Film Festivali'nde En İyi Başrol Oyuncusu dalındaki Gümüş Ayı Ödülü "Rabiye" filmiyle Meltem Kaptan'ın oldu.

    Bu yıl 72. kez düzenlenen Uluslararası Berlin Film Festivali'nde En İyi Başrol Oyuncusu kategorisinde verilen Gümüş Ayı ödülü, daha önce Ali Atay'ın "Ölümlü Dünya" filminde rol alan Meltem Kaptan'a verildi. 

    Jüri başkanlığını M. Night Shyamalan'ın yaptığı festivalin ödül töreni Berlinale Palast Sineması'nda düzenlendi. En İyi Film dalında verilen Altın Ayı Ödülü'nün İspanyol yönetmen Carla Simon'un "Alcarras"a gittiği festivalde, Meltem Kaptan, Andreas Dresen yönetmenliğindeki "Rabiye" (Rabiye Kurnaz gegen George W. Bush) filmindeki performansı ile En İyi Başrol Oyuncusu kategorisinde verilen Gümüş Ayı Ödülü'ne layık görüldü. 

    Türk ev kadını Rabiye Kurnaz’ın, oğlu Murat'ın Guantanamo Hapishanesinden serbest bırakılması için yaptığı mücadeleyi anlatan filminin senaristi Laila Stieler de En İyi Senaryo dalında Gümüş Ayı ödülünü aldı. Almanya doğumlu, 41 yaşındaki Kaptan, ödülü alırken yaptığı konuşmada, kendisini destekleyen anne ve babasına teşekkür ederek bu ödülü, sevgisi tüm sınırlardan daha güçlü olan annelere adadığını söyledi.

    İşte 72. Berlin Film Festivali'nin tüm kazananları:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top