Hesabım
    "Uncharted" ABD Gişesinin Lideri Oldu

    Tom Holland yeniden gişenin zirvesinde!

    Tom Holland ve Mark Wahlberg'li aksiyon filmi "Uncharted" açılış hafta sonunda 44.2 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek ABD gişesinin zirvesine yerleşti. ABD dışındaki 15 ülkede geçtiğimiz hafta vizyona giren ve 22 milyon dolarlık bir hasılata imza atan filmin 45 ila 50 milyon dolarlık bir açılış yapması bekleniyordu. "Uncharted" beklenen açılış hasılatını neredeyse yakaladı ve Tom Holland'ı yeniden gişenin ilk sırasına çıkardı.

    Geçtiğimiz hafta ABD gişesinin ilk sırasında yer alan "Death on Nile", 12.8 milyon dolar gibi düşük bir hasılatla açılış yapmış, buna rağmen hafta sonunun en çok izlenen filmi olmuştu. Bu hafta sonu itibariyle "Uncharted", son iki haftanın düşük gişe hasılatlarını da yukarıya çekmeyi başarsa da listenin devamındaki filmler aynı oranda kazanca imza atamadılar. ABD gişesinin ikinci sırasında yer alan, Channing Tatum'un başrolde yer aldığı ve Reid Carolin ile birlikte yönettiği komedi filmi "Dog" ilk hafta sonunda, 15.1 milyon dolar, yani "Uncharted"ın yaklaşık üçte biri kadar, gişe hasılatı elde etti. 

    Listenin üçüncü sırasında, yine Tom Holland'ın başroldeolduğu gişe rekortmeni film "Spider-Man: No Way Home" bulunuyor. Vizyondaki 10. haftasında 7.7 milyon dolar gibi oldukça başarılı bir hasılat elde eden film, geçtiğimiz hafta ABD'de tüm zamanların en iyi gişe yapan filmleri arasında 3. sıraya yükseldi. Filmin toplam geliri şu anda 770.6 milyon dolar.

    Geçen haftanın gişe lideri "Death on Nile" (Nil'de Ölüm) bu hafta sonu dördüncü sıraya düştü. Kenneth Branagh'ın Agatha Christie uyarlaması, vizyondaki ikinci hafta sonunda 6.3 milyon dolar kazandı. ABD'de toplam gişesi 25 milyon dolar olan filmin dünya çapındaki toplam gişe geliri ise yaklaşık 76 milyon dolar.

    ABD gişesinin ilk beşinde yer alan son film ise "Jackass Forever" oldu. Hafta sonunda 5.2 milyon dolar kazanan film toplamda 46.8 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti. Filmin yaklaşık 10 milyon dolarlık bir yapım bütçesine sahip olduğu göz önüne alınırsa oldukça büyük bir başarıya imza attığı görülüyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top