Hesabım
    "Göl Kenarı"nın Festival Yolculuğu Devam Ediyor

    Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde prömiyeri gerçekleşen Türkiye – İran ortak yapımı "Göl Kenarı"nın festival yolculuğu Akbank Kısa Film Festivali ve İstanbul Film Festivali ile devam ediyor.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde prömiyeri gerçekleşen Türkiye – İran ortak yapımı Göl Kenarı filminin festival yolculuğu Akbank Kısa Film Festivali ve İstanbul Film Festivali ile devam ediyor. İran sinemasından güçlü esintiler taşıyan ve çekimleri Hatay’da gerçekleştirilen film, her iki festivalde de En İyi Kısa Film Ödülü için yarışacak.

    Aziz Alaca’nın 2018 yılında yazdığı aynı isimli uzun metraj senaryodan uyarlanan ve genç kuşak İran Sinemasının önde gelen isimlerinden Ali Asgari’nin ortak yapımcı olarak katılmasının ardından 2021 yazında çekimleri tamamlanan Göl Kenarı, seyircisini küçük bir kasabada yaşayan Leyla’nın hikayesine ortak ediyor.

    Aziz Alaca’nın yazıp yönettiği ve başrollerinde Rugül Serbest ve Mahir Berkant Varol’un yer aldığı film, Leyla’nın hamile olduğunu öğrenmesinin ardından bu haberi erkek arkadaşı Fatih ile paylaşacağı bir göl kenarı buluşmasını ve öncesinde kasabanın sokaklarında gerçekleştirdiği gezintiyi beyazperdeye taşıyor. Görüntü, kurgu ve ses alanlarında İranlı sanatçılarla birlikte çalışılan Göl Kenarı’nda, kadın merkezli bir hikaye İran sinema estetiğiyle buluşurken, anlatılan insan öyküsünün gözlemci bir gözle aktarıldığı ve İran sinemasında güçlü örnekleri olan yaklaşım öne çıkıyor.

    Filmde Leyla karakterini canlandıran ressam Rugül Serbest, böylece ilk oyunculuk deneyimine imza atmış oldu. Resimlerinde kendi yüzünü ve bedenini model olarak kullanan Serbest, son olarak Mixer Art Gallery’de düzenlenen “Kendimin Ormanında” adlı sergisinde, her şeyin doğanın bir parçası olduğu gerçeğini kendine özgü tarzıyla sanatseverlere hatırlatmıştı.

    Festival yolculuğunda yeni durak: İstanbul

    “En İyi Kısa Film Ödülü” için yarıştığı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde prömiyeri gerçekleşen Göl Kenarı, festival yolculuğunda Kayseri Altın Çınar Film Festivali, İzmir Kısa Film Festivali, Antep Kısa Film Festivali ve AFSAD Kısa Film Festivali’ni geride bırakırken, Ankara CerModern özel gösterimi ve İstanbul Modern’in “Gelecek Kısa” seçkisi kapsamındaki online gösterimle de sinemaseverlerle buluşmuştu.

    Göl Kenarı, 31 Mart’a kadar online etkinlik ve gösterimleri devam edecek olan 18. Akbank Kısa Film Festivali ile 8 – 19 Nisan tarihleri arasında 41.si gerçekleşecek İstanbul Film Festivali’nde sinemaseverleri Leyla’nın bir gününe eşlik etmeye yeniden çağırıyor. Her iki festivalde de ulusal kategoride En İyi Kısa Film Ödülü için yarışacak olan film, 26 Mart Cumartesi saat 20:30’da filmonline.akbanksanat.com web sitesi üzerinden online olarak izlenebilecek. İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösterimler ise 14 Nisan Perşembe saat 13:30’da Cinewam City’s Nişantaşı ve 17 Nisan Pazar saat 16:00’da Kadıköy Sineması’nda gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top