Hesabım
    Oscar Ödülleri'ne Damga Vuran Skandal Tokat Anının Perde Arkası

    94. Oscar Ödül Töreni'nin en çok konuşulan anı, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alan Will Smith'in sunucu Chris Rock'a tokat atması oldu. Peki bu olayın öncesinde ve sonrasında neler yaşandı?

    Dün gece düzenlenen Oscar Ödül Töreninde, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanan Will Smith ve En İyi Belgesel Oscar'ını sunmak üzere sahneye çıkan Chris Rock arasında, Oscar Ödülleri tarihine geçen bir tartışma yaşandı. 

    Sunuculuk yapmak için sahneye çıkan Chris Rock, Will Smith'in hayat arkadaşı, oyuncu Jada Pinkett Smith'in kısa saçları hakkında, 1997 tarihli ve başrolünde Demi Moore'un oynadığı "G.I. Jane" filmine gönderme yaptı. Filmde Demi Moore tıraşlı saçlarıyla rol almıştı.

    Daha önce, yaşadığı bir sağlık sorunundan dolayı saçlarını kaybettiğini açıklayan Jada Pinkett Smith, Rock'ın esprisinden keyif almadığını açıkça belli etti. Sonrasında gördüğümüz manzara, Will Smith'in sahneye fırlayıp Chris Rock'a tokat atması oldu. 

    Bütün bu yaşananlar ilk etapta planlanmış bir şaka gibi görünse de, koltuğuna geri dönen Will Smith'in "karımın adını ağzına alma" diyerek küfürlü bir şekilde bağırması olayın ciddiyetini ortaya koydu. Törenin resmi yayıncı ABC, bu anlarda sesleri kesti. Ancak konukların yüzündeki şok ifadesinden Oscar tarihine geçecek bir skandalın yaşandığı okunuyordu...

    Bu olayın ardından, Godfather filminin 50. yılını sunmak için sahneye çıkan Diddy, "Will ve Chris, bunu aile gibi çözeceğiz. Şimdi aşkla yolumuza devam ediyoruz." diyerek ortamı sakinleştirmeye ve gergin atmosferi dağıtmaya çalıştı. Reklam arasında, daha sonra sosyal medyada paylaşılan videolardan da gördüğümüz üzere, Denzel Washington Will Smith'i sakinleştirmeye çalıştı. Will Smith'le özel konuşmalar gerçekleştiren isimler arasında Oscar Ödül Töreninin yapımcısı Will Packer ve Smith'in halka ilişkiler uzmanı da vardı.

    Törenin ilerleyen dakikalarında Will Smith'in "King Richard" filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandığı açıklandı. Konuşması sırasında gözyaşlarına boğulan Will Smith, Denzel Washington'un reklam arasında kendisine, "En yüksek anında, dikkatli ol, o zaman şeytan senin için gelir" dediğini açıkladı.

    Smith, yaptığı konuşmada, "Richard Williams, ailesinin ateşli bir savunucusuydu" diyerek "King Richard"da canlandırdığı, Venus ve Serena Williams'ın babası Richard Williams karakterine gönderme yaptı. Sahneye çıkıp Chris Rock'a tokat atmasını ailesine ve eşine duyduğu yoğun sevgiyle açıklamaya çalışan Will Smith'in tavrı daha sonrasında büyük tepki topladı. 

    Konuşmasının devamında davranışlarından dolayı Akademiden ve diğer adaylardan özür dileyen Smith, Chris Rock'tan ise özür dilemedi: "Akademiden özür dilemek istiyorum. Tüm aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Bu çok güzel bir an ve ödül kazanmak için ağlamıyorum. Bu benim için bir ödül kazanmakla ilgili değil. Bu, tüm insanlara ışık tutabilmekle ilgilidir. Tim ve Trevor ve Zack ve Saniyya ve Demi ve Aunjanue ve 'Kral Richard'ın tüm oyuncu kadrosu ve ekibi, Venus ve Serena, tüm Williams ailesi. Sanat hayatı taklit eder. Çılgın bir babaya benziyorum, tıpkı Richard Williams hakkında söyledikleri gibi."

    "Richard Williams, ailesinin ateşli bir savunucusuydu. Hayatımın bu zamanında, bu anda, Tanrı'nın beni bu dünyada yapmaya ve olmaya çağırdığı şey karşısında şaşkına döndüm. Bu filmi yaparken, tanıdığım en güçlü, en narin insanlardan biri olan Aunjanue Ellis'i korumam gerekiyor. Venüs ve Serena'yı oynayan iki aktris Saniyya ve Demi'yi korumalıyım. Hayatım boyunca insanları sevmeye, insanları korumaya ve halkıma nehir olmaya çağrıldım. Yaptığımız şeyi yapacağımı biliyorum, suistimal edebilmelisin. İnsanların senin hakkında çılgınca konuşmasını sağlayabilmelisin. Bu işte sana saygısızlık eden insanlara sahip olmalısın. Gülümsemeli ve sorun yokmuş gibi davranmalısın." ifadelerinde bulunan Will Smith, konuşmasını "Umarım Akademi beni yeniden davet eder" diyerek noktalandırdı. 

    Gecenin devamında, Los Angeles Polis Teşkilatı, Chris Rock'ın Will Smith hakkında suçlamada bulunmadığını açıkladı. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi de olayla ilgili bir açıklama yaparak, Akademi'nin şiddeti hiçbir şekilde tasvip etmediğini belirtti ve "Bu gece, dünyanın dört bir yanındaki meslektaşları ve sinemaseverler tarafından takdir edilme anını hak eden 94. Akademi Ödülleri kazananlarımızı kutlamaktan mutluluk duyuyoruz." dedi. 

    Olaylar şimdilik Akademi'nin bu açıklmasıyla durulmuş gibi görünse de Will Smith'in Chris Rock'ı tokatlamasının daha uzun süre konuşulacağı ve tartışılacağı aşikar... Bu skandal olayla ilgili yaşanan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top