Hesabım
    "CODA"nın Oscar Ödülü, Apple TV Plus İzleyicilerini %25 Arttırdı

    "CODA"nın En İyi Film Oscar'ını kazanması, Apple TV Plus'ın abone sayısının ve filmin izlenme oranının artmasını sağladı.

    Oscar kazanmanın değeri nedir? Apple için bu sorunun cevabı çok kısa sürede belli oldu. 27 Mart Pazar günü düzenlenen Oscar Ödül Töreni'nde Apple filmi CODA'nın En İyi Film Oscar'ını kazanması, Apple TV Plus'a  %25 yeni izleyici çekti ve filmin izlenme oranını bir önceki haftaya kıyasla %300'den fazla artırdı.

    CODA'nın En İyi Film Oscar'ını kazanması, Apple TV Plus'ı, son yıllarda Oscar yarışında başı çeken dijital platform olan Netflix'in de önüne geçirmiş oldu. Bu yıl The Power of the Dog'un 12 daldaki adaylığı ile öne çıkan Netlix; son yıllarda Don't Look Up, Hand of God, MankThe Irishman gibi filmlerle farklı kategorilerde Oscar için yarıştı. Fakat En İyi Film Oscar'ı alan ilk dijital platform olma şansını Apple TV Plus'a kaptırdı. 

    CODA, En İyi Film dışında En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorilerinde de Oscar ödülüne layık görülen film oldu. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanan Troy Kotsur, bu kategoride Oscar alan ilk işitme engelli oyuncu olarak, CODA'nın bir kez daha OScar tarihine geçmesini sağladı. 

    Variety'de yer alan habere göre Apple TV Plus'ın izleyici sayısındaki artış, resmen açıklanmadı. Bu bilgiler teknoloji şirketine yakın bir kaynaktan elde edildi. Apple, hiçbir zaman toplamda kaç abonesi olduğunu açıklamadığı için %25'lik artışın rakamsal olarak neye karşılık geldiğini bilmek mümkün değil. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top