Hesabım
    Cannes Film Festivali'nin Resmi Seçkisi Açıklandı

    Seçkide David Cronenberg, Hirokazu Kore-eda, Ruben Östlund, Park Chan-Wook, Kelly Reichardt ve Claire Denis gibi isimlerin filmleri yer alıyor.

    Bu yıl 75. kez düzenlenecek olan Cannes Film Festivali 17 - 28 Mayıs tarihleri ​​arasında gerçekleşecek. Bu yılın resmi seçkisi, festival direktörü Thierry Fremaux ve görevden ayrılan başkan Pierre Lescure tarafından açıklandı.

    Bu yıl David Cronenberg, Kelly Reichardt, Claire Denis, Arnaud Desplechin, Dardenne kardeşler, James Gray, Hirokazu Kore-eda, Ruben Ostlund, Park Chan-wook gibi usta isimlerin filmleri Cannes Film Festivali'nin resmi seçkisinde yer alırken, Baz Luhrmann'ın Elvis Presley biyografisi "Elvis" ve Tom Cruise'un başrolde olduğu uzun zamandır beklenen "Top Gun" devam filmi "Top Gun: Maverick" de yarışma dışı olarak gösterilecek. 

    Emin Alper'in yönettiği "Kurak Günler" de festivalin Belirli Bir Bakış (Un certain regard) bölümünde gösterilen filmlerden biri olarak seçkide yerini aldı. Festivalin açılış filmi ise Michel Hazanavicius'un zombi komedisi "Z" oldu. 

    İşte 75. Cannes Film Festivali'nin resmi seçkisi:

    Yarışma

    Yarışma Dışı

    Gece Yarısı Gösterimleri

    Cannes Prömiyer

    Özel Gösterimler

    • "Jerry Lee Lewis: Trouble In Mind", Ethan Coen
    • "The Natural History Of Destruction", Sergei Loznitsa
    • "All That Breathes", Shaunak Sen

    Belirli Bir Bakış

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top