Hesabım
    Inarritu'nun Son Filmi "Bardo"nun Hakları Netflix'in!

    Netflix, filme salon gösterimleri de düzenleyecek

    Netflix, Oscar ödüllü Alejandro G. Iñárritu'nun yeni filmi “Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths”u satın aldı. Merakla beklenen filmin şu anda post prodüksiyon aşamasında ve sonbaharda tamamlanması bekleniyor. Bir Cannes çıkışı için zamanında hazır olabileceğine dair bazı dedikodular vardı ama bu gerçekleşmedi.

    Film, dünyanın en ünlü yayın hizmeti tarafından satın alınmış olmasına rağmen, Netflix, "küresel ölçekte bir sinema gösterimi" yapmayı taahhüt ettiğini söylüyor. Bu, filmin menşei olan Meksika'daki sinemaların yanı sıra ABD, Kanada, İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya, Arjantin, Brezilya, Avustralya, Yeni Zelanda, İskandinavya, Hollanda, Japonya ve Kore gibi ülkelerin gösterimini de içerecek. Netflix, Alfonso Cuaron (“Roma”), Martin Scorsese (“The Irishman”) ve Noah Baumbach (“Marriage Story”) gibi birlikte çalıştığı bazı auteur film yapımcıları için güçlü salon sunumlarını destekledi.

    Daha önce “Birdman”de birlikte çalışan Iñárritu ve Nicolás Giacobone tarafından yazılan “Bardo”, evine dönen, kimliği ve aile ilişkileriyle boğuşurken varoluşsal bir krizle uğraşan Meksikalı bir gazeteci ve belgesel yapımcısının hikayesini anlatıyor. Netflix Global Film Başkanı Scott Stuber, “Alejandro, sektörümüzün en büyük modern film yapımcılarından ve önde gelen vizyonerlerinden biri. 'Bardo', filmin kültüre en büyük ve en geniş şekilde nüfuz etmesi için tasarlanmış bir gösterim stratejisi oluşturmamıza ilham veren sinematik bir deneyim. Dünyanın her yerindeki film severlere, küresel bir sinema gösterimi ve filmin dünya çapında Netflix'te gösterimi aracılığıyla filmi deneyimleme fırsatı vereceğiz. Alejandro'yu uzun zamandır tanıdığım için, sonunda onunla birlikte çalışabildiğim ve filmini küresel bir izleyici kitlesine sunabileceğim için şahsen çok heyecanlıyım.” dedi.

    Son derece kişisel olan film, Iñárritu'nun memleketi Mexico City'de çekildi. Iñárritu, en iyi yönetmen dalında iki kez Oscar kazandı. Ayrıca “Birdman”in yapımcılığını ve yazarlığını yaptığı Oscar'ların yanı sıra sanal gerçeklik projesi “Carne y Arena” ile özel bir Oscar kazandı. Filmleri arasında "Amores Perros", “The Revenant”, “Biutiful” ve “Babel” yer alıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top