Hesabım
    HBO Max, Türkiye'deki Yapım Faaliyetlerini Durdurduğunu Doğruladı

    HBO Max, Türkiye'nin de aralarında olduğu birçok ülkedeki orijinal projelerini durduğunu resmi olarak açıkladı.

    Geçtiğimiz hafta, 2022 yılının sonlarında Türkiye pazarına girmesi beklenen Warner Medya dijital platformu HBO Max'in, şimdilik eylemlerini askıya aldığı duyulmuştu. HBO Max, yaptığı resmi açıklamayla Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkedeki faaliyetlerini durduğunu doğruladı. 

    Variety'de yer alan habere göre, Warner Bros ile Discovery'nin birleşmesinden sonra uygulanmaya başlayan tasarruf tedbirleri kapsamında, HBO Max'in Türkiye, Hollanda, Orta Avrupa ülkeleri ve Kuzey Avrupa ülkeleri Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya'daki orijinal yapım projelerinin durdurulmasına karar verildi. Şirketin İspanya ve Fransa'daki planları ise bu revizyondan muaf tutulacak.

    HBO Max, Kuzey Avrupa ülkelerindeki yayın hayatına Ekim ayında başlamıştı. Alınan yeni kararlar doğrultusunda bu ülkelerde izlenebilir olan bazı içerikler de diğer bölgelerdeki lisans anlaşmaları gereğince platformun kütüphanesinden kaldırılacak. 

    Şirket sözcüsü yaptığı açıklamada "Bu pazarlara olan taahhütlerimiz değişmedi" diyerek yapım aşamasında olan projelerin planlandığı gibi sürdürüleceğini belirtti. Ancak yapım süreci tamamlanan projeler başka paltformlara satılabilir. 

    HBO Max'in Türkiye'de yayınlanacak ilk orijinal içeriği, OJO Pictures'tan alınan "Kör Noktası" adlı dizi olacaktı fakat, başrollerini Nejat İşler ve Aslıhan Gürbüz'ün paylaşacağı dizi projesi kısa süre sonra ertelenmişti. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top