Hesabım
    "Thor: Love and Thunder"da Loki Var mı?

    "Thor: Love and Thunder" bu cuma sinemalarda!

    Marvel Sinematik Evreni'nin dördüncü solo Thor filmi "Thor: Love and Thunder" (Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü) bu cuma vizyona giriyor. Chris Hemsworth'ü bir kez daha Thor olarak izleyeceğimiz filmin yönetmenliğini, serinin üçüncü filmi "Thor: Ragnarok" ile büyük bir başarı yakalayan Taika Waititi üstleniyor. 

    Filmde Christian Bale'in canlandırdığı Tanrı Kasabı Gorr ile mücadele edecek olan Thor'a, Valkyrie (Tessa Thompson) gibi eski dostlarının yanı sıra yepyeni güçler edinmiş şekilde geri dönen eski sevgilisi Jane Foster (Natalie Portman) da eşlik edecek. Fakat hayranların en çok merak ettiği konu filmde Thor'un kardeşi Loki'nin (Tom Hiddleston) görünüp görünmeyeceği...

    Vizyon tarihine sayılı günler kala, yeni Thor filminde Loki olacak mı sorusu Marvel hayaranları tarafından daha fazla tartışılmaya başlandı. Loki'nin sahte ölümleri nedeniyle, onun hangi Marvel filminde karşımıza çıkacağını tahmin etmek şimdiye kadar pek kolay olmadı. 

    Seyirciler ilk olarak Loki'nin ilk "Thor"un sonunda Bifrost'tan düştüğünde öldüğünü düşündüler, fakat o "Avengers"ta ana düşman olarak yeniden ortaya çıktı. Loki ayrıca "Thor: The Dark World"de Odin'in tahttaki yerini devralmadan önce de ölümünü taklit etti. 

    Tom Hiddleston, şimdiye kadarki bütün Thor filmlerinde Chris Hemsworth'ün yanında yer aldı. Ancak "Thor: Love and Thunder" Loki'siz ilk Thor filmi olabilir gibi duruyor. Filmin tanıtım materyallerinin hiçbirinde Loki'yi görmedik. Marvel'ın seyircileri yanlış yönlendirme konusunda uzman olduğunu biliyoruz, dolayısıyla filmde bir sürprizle karşılaşma olasılığımız var, fakat Loki'nin Sonsuzluk Savaşı'nda ölmesi ve Disney+'ta yayınlanan Loki dizisinin merkezinde bir varyantının yer alması da şüphe doğuruyor.

    Bütün bu akıl yürütmeleri bir kenara bırakırsak, Hemsworth ve Waititi, tanıtım turlarında gerçekleştirdikleri bir röportajda, Loki'nin filmde olmayacağını esprili bir şekilde açıkladılar. Chris Hemsworth, Tom Hiddleston'un filmde olup olmayacağı sorusunda önce "Hayır o dahil olmak istemedi, hepinizden nefret ediyorum dedi ve ben de bu çok ayıp dedim" diye yanıt verdi. Sonrasında ise karakterin ölü olduğunu belirtti.

    Söylediğimiz gibi, Marvel Stüdyoları'nın ve oyuncularının, söz konusu seyirciye sürprizler yaşatmak olunca ne kadar "yalancı" olabileceğini biliyoruz. Bunun en büyük örneğini "Spider-Man: No Way Home"da yaşadık. dolayısıyla bu açıklamalara güvenmemiz gerektiğini iyi biliyoruz. Şimdilik, Loki'nin filmde olup olmayacağını görmek için vizyon gününü beklemekten başka şanısımız yok, neyse ki çok az kaldı...

    "Thor: Love and Thunder" cuma günü sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top