Hesabım
    Disney+'ın "Logan" ve "Deadpool" Hamlesi Ebeveynleri Kızdırdı

    Disney+'ın çocuklara uygun olmayan içeriklere yer vermesi muhafazakar topluluklar tarafından eleştirilmeye devam ediyor...

    Aile dostu bir izleme deneyimi sunmasıyla öne çıkan Disney+'ın, çocuklara uygun olmayan "Logan" ve "Deadpool" gibi filmleri ABD kataloguna eklemesi tepki çekti. Oldukça aktif ve muhafazakar bir topluluk olan Ebeveyn Televizyon ve Medya Konseyi (Parents Television and Media Council) platformun kararını yoğun bir şekilde eleştirdi. 

    Konsey başkanı Tim Winter yaptığı açıklamada Disney'i, 2018 - 2019 yıllarında, yetişkinlere yönelik içeriklerin Hulu'da yayınlanacağı, yalnızca çocuklara uygun içeriklerin Disney+'ta yer alacağı sözünü verdiğini ve bu sözü artık tutmadığını söyledi.

    Şirketin ailelere, hem çocuklar hem de yetişkinler için belirlenmiş kanallar olacağına söz verdiğini iddia eden Winter, "Disney+'da 17+ dereceli film yok dediler. Aile odaklı bir platform dediler. Daha keskin yetişkin içeriklerimiz için Hulu'muz var dediler. Görünüşe göre bize yalan söylüyorlardı. Aileler için dünyanın en güvenilir markası olarak kendini kanıtlayan onlarca yıllık kurumsal parlaklığa sahip Disney'in bugünkü kararı hepsini tuvalete atmaya karar verdi." ifadesinde bulundu. 

    Hayranlar, bahsi geçen filmlerin Disney+'taki kapsamlı Marvel koleksiyonuna eklenmesine sevinirken, Disney+'ın aboneleri ebeveyn denetimine yönelendirdiğinin altını çizdiler. Platformda çocukları için güenli oturumlar açmak mümkün. 

    Benzer tartışmalar, Marvel'ın Netflix işbirliği ile çektiği "The Defenders", "Daredevil", "Luke Cage", "Jessica Jones", "The Punisher" ve "Iron Fist" dizileri Disney+ kütüphanesine eklendiğinde de ortaya çıkmıştı. Şirket, yapılan eleştirilere herhangi bir yanıt vermedi.

    "Logan", "Deadpool", "Deadpool 2" ve tüm Marvel içerikleri Disney+ Türkiye'nin kütüphanesinde ilk günden beri yer alıyor. Şimdi abone olup izlemeye başlamak için tıklayın...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top