Hesabım
    "Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi" Rekor Kırdı!

    Film, pandemi döneminin dünya çapında en çok kazanan animasyon filmi oldu.

    2010 tarihli "Çılgın Hırsız" filmiyle tanıdığımız Gru'nun çocukluğunu ve Minyonlar ile nasıl tanıştığını anlatan film "Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi" gişedeki başarısına yeni bir rekor ekledi. Dünya çapındaki hasılatı 710 milyon doları aşan film, pandemi döneminin küresel gişede en çok kazanan animasyon filmi oldu.

    "Minyonlar 2", Kuzey Amerika gişesinde 107 milyon dolar gibi oldukça başarılı bir açılış hasılatı elde etmiş ve 2019 tarihli "Karlar Ülkesi 2" filminden sonraki en yüksek animasyon film açılış hasılatına imza atmıştı. Amerika'daki toplam gişesi 320 milyon dolara ulaşan film, böylece 2019'dan bu yana 300 milyon dolar sınırını aşan diğer filmler olan "Spider-Man: No Way Home", "Top Gun: Maverick", "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", "The Batman" ve "Jurassic World: Dominion"un arasına girmeyi başardı.

    Serinin ilk filmi olan 2015 tarihli "Minyonlar" Amerika'daki açılış hafta sonunda 115.7 milyon dolar kazanmış ve vizyon yolculuğunu 336 milyon dolar ile tamamlamıştı. Filmin dünya çapındaki geliri ise 1 milyar barajını aşarak, 1 milyon 159 bin dolar olmuştu. Pandemi döneminde küresel gişede bir milyar dolar barajını yalnızca iki film aşabildi: "Spider-Man: No Way Home" ve "Top Gun: Maverick".

    1 Temmuz'da vizyona giren "Minyonlar 2", Türkiye gişesinde de oldukça başarılı bir başlangıç yaptı ve ilk hafta sonunda 149 bin 981 kişi tarafından izlenerek gişe listesinin ilk sırasında yerleşti. "Thor: Love and Thunder"ın vizyona girmesiyle gişe liderliğini kaybeden film halen yerli gişenin en çok izlenen ilk beş filmi arasında yer alıyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top