Hesabım
    Jordan Peele Filmi "Nope", ABD Gişesinde Hala Etkili

    Film, ülkemizde 19 Ağustos'ta gösterime girecek

    Jordan Peele'nin son kabusu “Nope - HAYIR”, yerel gişede 100 milyon doları aştı ve yönetmenin bu kriteri elde eden üçüncü uzun metrajlı filmi oldu. Film, ABD'de vizyona girdikten üç hafta sonra, Kuzey Amerika çetelesi 100.32 milyon doları buldu. Daniel Kaluuya ve Keke Palmer'ın ailelerinin çiftliğinde dolaşan ürkütücü bir şey keşfeden kardeşler olarak oynadığı “Nope”, pandemi zamanlarında 100 milyon doları aşan birkaç orijinal filmden biri oldu.

    Mevcut markalara veya serilere dayanmayan filmler söz konusu olduğunda, yalnızca yönetmen Baz Luhrmann'ın müzikal biyografisi “Elvis” (137 milyon $) ve Sandra Bullock'un liderliğindeki romantik komedi “The Lost City” (105 milyon $) imrenilen filmleri geride bıraktı. 2021'de Ryan Reynolds'ın oynadığı “Free Guy” (121 milyon dolar) pandemiden bu yana 100 milyon dolara ulaşan ender filmlerden oldu. Universal Pictures, “Nope”u çekmek için stüdyonun “Get Out - Kapan” (4.5 milyon dolarlık düşük bütçeli) ve “US - Biz” (20 milyon dolar bütçeli) için harcadığından çok daha fazla bir bütçe ayırdı.

    “Nope” önemli bir gişe dönüm noktasını sağlamlaştırmış olsa da, Peele'nin zamanın ruhuna hitap eden ilk filmi “Get Out” (176.1 milyon $) ve ikinci çalışması olan “Us” (175 milyon $) ile Kuzey Amerika'da eşleşmesi için hâlâ kat etmesi gereken yol var. “Nope” henüz uluslararası gişede vizyona girmedi, “Get Out” ve “Us”ın her biri dünya çapında 255 milyon dolarlık bir çetele için yaklaşık 80 milyon dolar topladı. Eleştirmenler, Rotten Tomatoes'da %82'lik bir paya sahip olan "Nope"u överken, izleyiciler filme "Us" ile aynı notta olan "B" bir CinemaScore verdi.

    R dereceli “Nope”, temmuz ayında 41 milyon dolar ile giriş yaptı ve pandemi döneminde orijinal bir film için en büyük açılış hafta sonunu elde etti. Bu bilet satışları, 2019'da 71 milyon dolarlık bir yıldızla başlayan “US” ile eşleşemedi. Ancak, “Nope”un etkileyici başlangıcı, film yapımcısının filmlerdeki popülaritesinin yanı sıra, üzerinde büyük bir etki bırakan korkuları sunma becerisini de gösteriyor. Nope, 19 Ağustos tarihinde ülkemiz sinemalarında olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top