Hesabım
    Selahattin Paşalı ve Ekin Koç Başrollü "Kurak Günler"den Klip

    Emin Alper'in "Kurak Günler" filminden yeni bir klip yayınlandı.

    Emin Alper'in, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapan yeni filmi "Kurak Günler"den yeni bir klip yayınlandı. Başrollerinde Selahattin Paşalı ve Ekin Koç'un üstlendiği film, "Tepenin Ardı", "Abluka", "Kız Kardeşler" gibi başarılı filmlerle, son dönemlerde yerli sinemamızın öne çıkan yönetmenlerinden biri olan Emin Alper'in dördüncü uzun metraj filmi.

    Politik ve psikolojik gerilim türlerinin unsurlarını taşıyan "Kurak Günler", bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Erol BabaoğluErdem ŞenocakSelin YeninciSinan DemirerNizam NamidarAli Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz yer alıyor. 

    "Kurak Günler"in konusu kısaca şöyle: Çiçeği burnunda bir savcı olan Emre, tayinin çıktığı Balkaya kasabasında, Belediye Başkanı Selim Bey ve kasaba halkı tarafından saygıyla karşılanır. Yer altı suyunun kullanılmasının çevre kurulları ve mahkemelerce yasaklanması kasabada ciddi bir sorun yaratmaktadır. Büyük borularla yer altı sularını kasabaya bağlayacak bir projeyi hayata geçirmeye çalışan Selim Bey, yerel gazeteci Murat başta olmak üzere ciddi bir muhalefetle karşı karşıya kalır. Murat'ın kışkırtmalarına karşı temkinli olmaya çalışan Emre, yaklaşan yerel seçimlerde de taraf olmaktan kaçınır fakat, ona karşı yükselen sesler sonucu kendisini zor bir durumun içinde bulur. Çok geçmeden Emre, bir kısır döngü içine hapsolur.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top