Nusret biri uysal diğeri deli fişek iki oğlunu alıp dedelerinin çiftliğine hava değişikliği olsun diye götürür. Zafer askerlik sonrası yaşadığı bunalımla ne kadar içine kapanıksa, kardeşi bir o kadar laf dinlemez, haşarı bir delikanlıdır. Dede Faik ise kendi çiftliğinin çevresinde gezinen keçi sürüleriyle ve özellikle onların sahibi olan çobanlardan şikayetçidir. Çevresinde ne olup biterse onlardan bilmektedir. Nereden geldiği belli olmayan bir silah patlaması ve sonrasında yaşananlar çiftliktekilerin huzurunu büsbütün bozacaktır. Bir Western filmini andıran atmosferi ve mekan kullanımıyla gerilim dolu bir aile trajedisini anlatan film, sorunlarıyla yüzleşmek yerine bir düşman ve günah keçisi yaratan egemen erkek kültürünü mercek altına alıyor. Yönetmen Emin Alper'in ilk uzun metrajlı işi olan filmin yapımcılığını ise Enis Kostepen ile genç yaşta hayat veda eden Seyfi Teoman üstlenmişti.
Beyazperde Eleştirisi
4,0
Çok İyi
Tepenin Ardı
Dört yanımız düşmanlarla çevrili!
Yazar: Ali Ercivan
Tepenin Ardı, her ne kadar evrensel okumalara açık bir film olsa da, özünde Türkiye hakkında bir film. Onlarca yıldır "Herkes bize düşman, dört yanımız düşmanlarla çevrili" fikri kafasına ite kaka sokulan bir toplumun alegorisi aslında Emin Alper'in perdeye aktardığı. O düşman herkes olabilir gününe göre. En çok Kürt meselesine, Türkiye'nin bu konudaki yaklaşımına denk düşüyor bu filmde. Ancak Ermeniler, Rumlar, Amerikalılar, İsrail bile olabilir pekala... Olmuş ya da farklı dönemlerde. Hala oluyor. Sınırların ardındaki veya dağlardaki düşmanlara karşı bilenmekten aslında sorunun kendi içlerinde olduğunu göremiyor insanlar. Bu örnekte, üç nesil erkeğin biraraya geldiği bir aile... En küçüğü silaha son derece meraklı, diğeriyse Güneydoğu'da yaptığı askerlik sonrası travmalarını atlatamamış iki kardeş, ailenin en küçükleri. Her ikisi de Türk gençliğinin (bütününü temsil etmiyorlar muhakkak
tepenin ardı hepimizin hikayesi aslında. iki yüzlü insanlarımızın hatalarını günahlarını itiraf etmek yerine her zaman bir ama yaratmalarını anlatıyor. erek egemen filmin tek kadın karakteri ise kimi zaman ağlama duvarı kimi zaman boşalma duvarı. her zamanda erkeklerin hizmetkarı. her zaman bir düşman vardır içimizde. her zaman günahlarımızı saklayacak bir gizli cep... Fragmanında bile yüz kişi ölen on araba ...
Devamını oku
Kadir çakır
Takip Et!
5 Eleştirisini Oku
0,5
17 Aralık 2012 tarihinde eklendi
Beyaz perde ekibinin nasıl bir siyaset yaptığını anlamıs değilim.Bir kac bunun gibi filme yaptıkları eleştiri puan aktarımı. uzun zmandır dikkatimi cekiyor.Adına objektif yaklasım dedikleri yorumlarını sert bir türk düşmanlığına bağlamamak icin kendimi zor tutuyorum.Size söylüyorum ne ayaksınız.
Azize G.
Takip Et!
Takipçi
Eleştirisini Oku
5,0
16 Nisan 2013 tarihinde eklendi
Ankara Büyülü Fener Sinemasında Prodüktör arkadaşım Senem Turgut ile izledim bu filmi. Tamer Levent'in öğrencisi olma şansına sahip olanlardanım diye bir kez daha sevindim mutlu oldum. Her yönüyle güzel bir filmdi. Emeği geçenlere teşekkürler. sevgiyle kutluyorum.
Murat C.
Takip Et!
Eleştirisini Oku
1,5
28 Ekim 2018 tarihinde eklendi
bukadar gereksiz ve saçma bi film görmedim, muhtemelen bakanlıktan para alarak yapılmıştır devleti dolanırıyolar başka bişey değil
-Berlin Uluslararası Film Festivali - Forum Bölümü Caligari Film Ödülü - 31. İstanbul Uluslararası Film Festivali - Ulusal Yarışma Altın Lale (En iyi Film, En İyi Senaryo FIPRECI Ödülü)-Taipei Film Festivali Uluslararası Yeni Yetenekler Jüri Özel ÖdülüSpecial Jury Prize Karlovy Vary Film Festivali Horizons Bölümü NETPAC ÖdülüSaraybosna Film Festivali Uluslararası Yarışma Jüri Özel ÖdülüSpecial Jury PrizePalic Film Festival Uluslararası Yarışma
Devamını oku
Harika bir film.Berk hakman yine efsane oynamış rolünü.Hiç sıkılmadım izledim.. dakika ilerlerken daha zevkli geliyordu film o kadar iyi.
Duygu Kocabayl?o?lu
Kol kırılır yen içinde kalır sözünün toplumumuzda nasıl yansıdığını, dışarıdan kale gibi görünen muhafazakar değerlerin içeride kırılmaya ne kadar açık olduğunu gösteren bir yapım. Bir ilk film olması açısından gerçekten takdirlik.
deniz k.
Görüntüleri beğendim. Filmin konusu da iyiydi. İnsanoğlunun hayattaki sorunları hep dışardan görmesi üzerine iyi bir filmdi. Oyunculuklar doğaldı. Bazen ritmi düşer gibi oldu ve konu dağılır gibi oldu.. ama yine de güzeldi, izlemeye değer.
Yorumları göster
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.