Hesabım
    Toronto'da Halkın Seçimi Ödülü "The Fabelmans"ın Oldu

    Toronto Film Festivali, Oscar'a giden yoldaki en önemli duraklardan biri...

    Ödül sezonunun en önemli habercilerinden biri olan Toronto Film Festivali sona erdi. Gösterimlere katılan seyircilerin verdikleri oylarla belirlenen Halkın Seçimi Ödülü'nün bu yılki birincisi Steven Spielberg'ün yarı otobiyografik filmi "The Fabelmans" oldu. 

    Geçtiğimi 15 yılda, Toronto Film Festivali Halkın Seçimi Ödülü'nü kazanan pek çok film (Nomadland, Green Book, 12 Years A Slave, The King’s Speech, Slumdog Millionaire) En İyi Film Oscar'ını da kazandığı için, bu ödül Oscar'lara giden yolda önemli bir durak olarak kabul ediliyor.

    Ödülün 2021 birincisi "Belfast", En İyi Orijinal Senaryo; 2020 birincisi "Jojo Rabbit" ise En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'ını kazanmıştı. Ayrıca her iki filmde "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", "La La Land", "The Imitation Game", "Silver Linings Playbook" gibi diğer birincilerle birlikte En İyi Film Oscar Ödülü için aday gösterildi. 

    Halkın Seçimi ödülünde "The Fabelmans"ı, Sarah Polley imzalı, kadınların tutsak gibi yaşadığı dindar bir kolonide geçen ve başrollerini Frances McDormand ile Jessie Buckley'in üstlendiği "Women Talking" ve Rian Johnson'ın yıldız kadrolu, Netflix yapımı devam filmi "Glass Onion: A Knives Out Mystery" (bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven) filmleri izledi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top