Hesabım
    Malatya'da Mutlu Son

    1. Malatya Uluslararası Film Festivali 2 Aralık gecesi gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi...<br />

    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Malatya Valisi ve Festival Onursal Başkanı Doç. Dr. Ulvi Saran başta olmak üzere, Malatya Belediye Başkanı, Malatya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı gibi protokolden isimlerin ve birçok yerli ve yabancı sanatçının yer aldığı ödül törenini Aslı Şahin ve Kaan Girgin'in sundu.

    Festival Yönetmeni Ali Çalışır festivalin, Malatya'ya ve Malatya halkına sinema kültürünü sevdirme hedefine ulaştığını belirtirken, Malatya Valisi Ulvi Saran festivalin Malatya'nın marka imajını artırdığını ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın teşekkür konuşmasının ardından düzenlenen ödül töreninde Kristal Kayısı Ödülleri sahiplerini buldu.

    'En İyi Film' dalında Kristal Kayısı Ödülüne, yönetmenliğini Görünmez Kadın filmi uzandı. Aynı zamanda filmdeki performansıyla Baba filmindeki rolüyle Optik Yanılmalar'a gitti. En İyi Yönetmen, Platon'un Akademisi filmi ile yönetmen Çakallarla Dans alırken, uzun metraj kategorisinde SİYAD Ödülü'nü Simon Konianski filmi alındı. Jüri Özel Ödülü'nün sahibi ise Bekleme Müziği oldu.

    Mizah temalı 12 kısa filmin yarıştığı Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'nda, İnönü Üniversitesi Öğrencilerinin Seçimi Ödülü'nü yönetmenliğini Yusuf Emirdar'ın yaptığı Uşak Hesabı adlı film alırken, Jüri Özel Ödülü Şampiyon Beşiktaş'a verildi. Ayrıca bu kategoride SİYAD Ödülü yönetmenliğini Emre Akay'ın yaptığı Küçük Bir Hakikat filmine gitti...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top