Hesabım
    Ankaralılar Gezici Festival'i Yalnız Bırakmadı

    Ankara'dan yola çıkan 16. Gezici Festival bir hafta boyunca Ankaralı sinemaseverlere sinemayla dolu günler yaşattı.<br /><br />

    3 Aralık'ta Ankara Sinema Derneği tarafından T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi ve Ordu Valiliği'nin katkılarıyla düzenlenen Gezici Festival'in hemen her seansındaki filmlerin biletleri saatler öncesinden tükendi.

    Pek çok yabancı filmin Türkiye, yerli filmlerin de Ankara galasına evsahipliği yapan Gezici Festival Türkiye sinemasının önemli isimlerini de Ankara'da ağırladı.

    Gezici Festival bu yıl Almanya'dan Güney Kore'ye, Singapur'dan Polonya'ya 33 ülkeden 71 yönetmenin toplam 68 filmini Ankaralı sinemaseverlerle buluşturdu.

    En yeni filmler ilk kez Gezici Festival'de gösterildi

    Türkiye sinemasının 2010 yapımı filmleri Ankara galalarını Gezici Festival'de yaptı. Engin Günaydın taşranın üretim sürecinde nasıl bir malzeme olduğunu anlattı. Günaydın ayrıca "Taşrada Var Bir Zaman" bölümünde yer alan Vavien'in gösterimine de katıldı.

    Yolculuk Artvin ve Ordu'da devam edecek

    Ankara Sinema Derneği tarafından T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi ve Ordu Valiliği'nin katkılarıyla düzenlenen Festival'in Ankara'daki yolculuğu bugün sonra eriyor. Festival sonraki rotası 10-16 Aralık tarihlerinde Artvin, 16-20 Aralık'ta ise Ordu olacak.

    www.gezicifestival.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top