Hesabım
    SİYAD'dan Üç Sinema Ustasına Onur Ödülü!

    SİYAD bu yılki onur ödüllerini Tuncel Kurtiz, Cahit Berkay ve Yusuf Kurçenli'ye veriyor...<br />

    SİYAD - Sinema Yazarları Derneği sinemamızın üç önemli ismine onur ödülü vermeyi kararlaştırdı. Ödüller sahiplerine 24 Şubat 2011 Perşembe günü Maslak Tim Show Center'da yapılacak ve DIGITURK'ün katkılarıyla Turkmax'tan canlı yayınlanacak bir törenle verilecek.

    Oyunculuk yaşamına 1959'da başlayan, birçok ulusal ve uluslararası festivalde ödül kazanan, "Bitmeyen Yol", "Son Kuşlar", "Hudutların Kanunu", "Son Kuşlar", "Sürü", "Bereketli Topraklar Üzerinde", "Duvar", "Ağrı'ya Dönüş" gibi Türk sinemasının unutulmaz filmlerinde rol alan usta oyuncu Tuncel Kurtiz, SİYAD Onur Ödülü'ne değer görülen sanatçıların ilki olacak.

    Aralarında "Selvi Boylum Al Yazmalım", "Ben Sana Mecburum", "Fırat'ın Cinleri" gibi ödüllü yapımların da bulunduğu yaklaşık 160 film için yaptığı müzik çalışmalarıyla unutulmazlık kazanan, Moğollar adlı efsanevi müzik grubunun kurucularından Cahit Berkay da SİYAD'ın onur ödülüne değer görülen bir başka sanatçı.

    "Çözülmeler" adlı filmiyle 1994 yılında SİYAD En İyi Film Ödülü'nü kazanan " "Ölmez Ağacı", "Gramafon Avrat", "Karartma Geceleri", "Yüreğine Sor" gibi sinemamızda iz bırakan filmlerin yaratıcısı, usta senarist ve yönetmen Yusuf Kurçenli, SİYAD Onur Ödülü'nü alacak üçüncü isim olacak.

    1960'lı yılların sonlarından bu yana Türk sinemasını ve bu alanda üreten, çalışan ve emek harcayan sanatçıları ve ürünlerini değerlendiren SİYAD - Sinema Yazarları Derneği, 24 Şubat 2011 Perşembe günü düzenlenecek ödül töreniyle, 2010'da ülkemiz sinemalarında gösterime giren yerli filmleri değişik kategorilerde ödüllendirecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top