Hesabım
    Altın Portakal'a Başvurularda Yeni Koşullar!

    48. Altın Portakal Film Festivali'ne başvuru koşulları değişti...

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 8 - 14 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    Yeni yönetmeliğe göre Altın Portakal'a ulusal uzun metraj film yarışması dalında başvuracak filmlerin yurtiçinde yapılan ulusal ya da uluslararası hiçbir yarışmaya katılmamış olması gerekiyor.

    Festival yönetmeliğinde yapılan değişikliğe dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Altın Portakal'a ulusal uzun metraj film yarışması dalında başvuracak filmler için "yurtiçinde yapılan ulusal ya da uluslararası hiçbir yarışmaya katılmamış olma" koşulunun getirildiğini bildirdi.

    Ulusal uzun metraj film yarışmasının ilgili bölümü geçen yılki yönetmelikte "başka bir ulusal yarışmada 'en iyi film' dalında ödül almamış olma" şeklindeydi.

    Başkan Mustafa Akaydın, yönetmelikte yapılan değişikliğin gerekçesini şu şekilde açıkladı: "Altın Portakal'da yarışmaya katılacak uzun metraj filmlerle ilgili 'ulusal ya da uluslararası hiçbir yarışmaya katılmamış olma' koşulu geçmiş yılların yönetmeliklerinde zaten vardı. Türk sinemasına damgasına vuran krizin bir sonucu olarak, yıl içinde tek rakamlarla ifade edilen yapımların gerçekleştirildiği düşüşler gözlendi. Yarışma yönetmeliğinde son yıllarda yumuşatmaya gidilmesinin nedeni buydu. Türk sineması, artık her yıl 80 ile 100 arasında filmin yapıldığı bir düzeye ulaşmıştır. İlgili maddede yaptığımız düzenleme, yarışma yönetmeliğimize geri dönüldüğü şeklinde anlaşılmalıdır."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top