Hesabım
    SineMardin 2011, 24 Haziran'da Başlıyor!

    Jürisiz ve yarışmasız özgün festival, seyircilerle altıncı kez buluşuyor...

    İlk olarak, 2006 yılında, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla birincisi düzenlenen SineMardin Film Festivali, büyük bir başarıya imza atmış, sinema salonu olmayan kentte binlerce yerli ve yabancı sinemaseveri buluşturmayı başarmış ve SineMardin markasıyla kurumsallaşmıştı.

    Bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek olan SineMardin Film Festivali'nin ülkemizde kent ölçekli gerçekleştirilen diğer film festivallerinden farklı olarak, Mardin'in bir film platosu olarak ünlenmiş konumunu ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak, Türkiye'deki tek senaryo ağırlıklı film festivali olarak sinema endüstrisinin gelişmesine katkıda bulunmak gibi bir amacı var.

    SineMardin 2011 kapsamında ulusal ve uluslararası film gösterimlerinin yanı sıra atölyeler, seminerler ve program gösterimleriyle geçtiğimiz yıl yakalanmış olan 13.000 izleyici sayısının aşılması hedeflleniyor. Ayrıca bu yıl 2.El Film Festivali ile işbirliği halinde birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

    Gezici sinema etkinlikleri kapsamında Mardin'in sinemaya ulaşamayan köylerinde yapılacak gösterimlerde çocuk filmleri ve sanatçı söyleşileri yapılacak.

    SineMardin, jürisiz ve yarışmasız özgün bir film festival. Film seçkileri, yurt içi ve yurt dışında özellikle halk jürisi beğenisi kazanmış filmlerden derlenmekte, ana gövdesi senaryo olan bağımsız bir etkinlik.

    Festival, 24 Haziran Cuma günü yapılacak açılış etkinliğiyle başlayacak ve 1 açık hava, 3 kapalı salonla kısa, uzun, belgesel ve video seçkilerinin gösterimiyle devam edecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top