Hesabım
    Dünya Starları ISTANCOOL'da!

    İstanbul'u sanat, tasarım, moda, edebiyat, film ve müzik alanında dünyayla buluşturan festival ISTANCOOL başlıyor...

    İlki geçtiğimiz yıl İstanbul'un 2010 Kültür Başkenti olması sebebiyle düzenlenen organizasyon, ikinci yılında da oldukça iddialı bir içerikle sanatseverlerle buluşacak.

    Festivalin uluslararası davetlileri arasında; son olarak 64. Cannes Film Festivali'nde Lars Von Trier'in Melancholia adlı filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülen aktirst Kirsten Dunst, Oscarlı yıldız Tilda Swinton, 12 Monkeys (12 Maymun), Dr. Parnassus gibi filmlerinen tanıdığımız yönetmen Terry Gilliam ve dünyaca ünlü R.E.M grubunun solisti Michael Stipe gibi yıldız isimler yer alıyor.

    Festivalin yerli konuklarında ise; yönetmen Reha Erdem, oyuncu Serra Yılmaz ve yazar Murathan Mungan gibi değerli sanatçılar var.

    Bir de belirtmekte fayda var; ISTANCOOL'un en önemli özelliklerinden birisi de halka açık ve ücretsiz olması. İşte bu yüzden de ayrı bir takdiri hak ediyor. Festival'in kurucusu Pablo Ganguli, kreatif başkan Demet Müftüoğlu Eşeli ve resmi sponsor Vakko yöneticilerinin en büyük istediği halkın festivale yoğun katılım göstermesi ki festival uzun yıllar devam edebilsin.

    ISTANCOOL'da seçenek çok, ilgi alanınız her neyse (müzik, sinema ya da moda) her daldan dünyaca ünlü isimlerle buluşma şansınız ayağınıza kadar geliyor, üstelik tek kuruş ödemeden.

    27 - 29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ISTANCOOL'un merkez üsleri Vakko Moda Merkezi, Pera Müzesi ve Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi.

    Ayrıntılar; www.istancool.com.tr adresinde.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top