Hesabım
    'Gelecek Uzun Sürer' Dünya Prömiyerini Gerçekleştirdi!

    Özcan Alper'in son filmi Toronto Film Festivali'nde ilgi odağıydı...

    Dünyaca tanınan yönetmenlerimizden Özcan Alper'in Sonbahar'dan sonra kamera arkasına geçtiği yeni filmi Gelecek Uzun Sürer'in dünya prömiyeri 9 Eylül Cuma günü 36. Toronto Film Festivali’nde yapıldı. Festivalin en dikkat çekici bölümlerinden biri olan ve son dönem dünya sinemasından en iyi örneklerin sergilendiği Çağdaş Dünya Sineması bölümünde gösterilen filme ilgi yoğundu.

    Filmin sunumunu gerçekleştiren festival başkanı Piers Handling 'Gelecek Uzun Sürer'i överken, filmin yönetmenin ustalaşma ve olgunlaşma safhasının bir ürünü olduğunu belirtti. Filmin oldukça karmaşık, zor bir politik konuyu, kendine özgü bir sinematografiyle ustalıkla ele aldığının altını çizdiğini sözlerine ekleyen Handling, Türkiye'nin İstanbul dışındaki coğrafyasına da hâkim olan ve ülkenin politik sorunlarını cesaretle ele alan bir yönetmen olarak Alper'in, yeni Türkiye sinemasında kendine özgü diliyle dikkat çektiğini de sözlerine ekledi.

    Gösterim sonrası salonu terk etmeyen seyirciler, yönetmen Özcan Alper ile filmin başrollerinden Gaye Gürsel'i uzun bir süre alkışladılar.

    Toronto'nun ardından ülkemize gelecek olan film, Türkiye prömiyerini 17-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 18. Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yapacak. Filmin ticari vizyona giriş tarihiyse 11 Kasım 2011.

    İstanbul’da bir üniversitede doktora yapan Sumru’nun ağıt araştırmaları için ülkenin güneydoğusuna yaptığı yolculuğu konu edinen Gelecek Uzun Sürer'in başrollerini Gaye Gürsel, Durukan Ordu, Sarkis Seropyan ve Osman Karakoç paylaşıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top