Hesabım
    Fotoğrafçının kimliği belli

    Shainberg bir yıl sonra Morton'u seçti<br /><br />

    Steven Shainberg'in ünlü Amerikalı fotoğrafçı Diane Arbus'un hayatını beyazperdeye aktaracağını Azınlık Raporu'nun Agahta'sı olarak tanıdığımız Samantha Morton canlandıracak.

    1923 yılında doğan Diane Nemerov, Alan Arbus'la evlendikten sonra başladığı fotoğraf sanatında mesleğinin doruklarına çıkmış isimlerden biri. Hala 20. yüzyılın en büyük fotoğrafçılarından sayılan Arbus moda fotoğrafçılığı ile başladığı işini boşandıktan sonra çok farklı bir noktaya taşıdı. Fotoğraflarının temasını tamamen değiştiren sanatçı toplumdan dışlanmış insanlara yöneldi ve bir şekilde kendini de toplumun dışına taşıdı. Hor görülen garip insanları izleyen ve onları yansıtan Arbus daha çok sakatlar, çirkinler, travestiler ve öyle ya da böyle toplum dışına itilmiş tuhaf insanların fotoğraflarını çekti. Kendisi de daima bunalımlı bir yaşam süren sanatçı 1971'de intihar ederek hayatına son verdi.

    Arbus'un hayatı Patricia Bosworth'un yazdığı biyografisinden Erin Cressida Wilson tarafından senaryolaştırılıyor, filmin adı ise Yeni Bir Ülkede filminde canlandırdığı Sarah rolü ile En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adayı olmuştu. Oyuncuyu yakında Code 46'da Tim Robbins'in karşısında izleyeceğiz.

    Hayatını intiharla sonlandırmış bir sanatçıyı film yapacak olan Shainberg'i Sekreter'den hatırlıyoruz. İçine kapanık dünyaların birbirleriyle kesişmesi temasına düşkün olan yönetmenin böyle bir hayat hikayesini beyazperdeye taşımaktan memnun olduğu kesin. Sinemada yarattığı, kasvetli ama seyirciyi bir an olsun ekrandan koparmayan tarzıyla Shainberg kendine özgü bir yönetmen. Dolayısıyla bu filmin de O'na has olacağına eminiz, düşünün bir de, Arbus hayatında asla dramatizasyona yer vermemiş bir isim.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top