Hesabım
    Müzik Bir Daha Sustu

    Cazcı Kardeşler'in bestecisi Elmer Bernstein öldü<br /><br />

    Cazcı Kardeşler'den Fahrenheit 9/11'e, iki yüzden fazla filmin müziklerini bestelemiş olan Elmer Bernstein, 82 yaşında Kaliforniya'da hayatını kaybetti.

    1922'de Amerika'da dünyaya gelen besteci daha müzik eğitimine yeni başladığı yıllarda televizyon dizileri ve belgeseller için müzikler yapmaya başlamıştı. Defalarca Oscar adayı olan Bernstein ilk ve tek Oscar ödülünü 1967'de müzikal komedi Thorughly Modern Millie ile kazandı. Beste yaptığı filmlerin hemen hemen hepsi birçok ödül alan müzisyenin çalıştığı filmlerden bazıları; On Emir, Alkatraz Kuşçusu, Bülbülü Öldürmek, Büyük Kaçış, Vahşi Vahşi Batı, New York Çeteleri, Cennetten Çok Uzakta. Bunların yanı sıra John Malkovich Olmak filmi için Bülbülü Öldürmek'te kullandığı müzikleri de yeniden yorumlamıştı.

    Sinema filmlerine beste yapmaya başladığı ilk yıllarda daha çok komedi ve westernlerde çalışan Bernstein'ın The Magnificent Seven adlı filme yaptığı müzikler asla unutulmadı ve uzun yıllar başka filmlerde de kullanıldı. En son aynı filmin müziklerinden yine kendi yaptığı uyarlamaları Fahrenheit 9/11'de kullanan bestecinin hayatında belgesellerin her zaman ayrı bir yeri oldu.

    Cazcı Kardeşler'in de orijinal müziklerini yapan besteci Ray Charles'tan sonra hayatını kaybederek hem filmin ekibini hem de bütün sinema dünyasını yeniden yasa soktu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top