Hesabım
    IDA Ödülleri Sahiplerini Buldu

    Belgesel Birliği seçimini bilimadamlarından yana kullandı...

    International Documentary Association (Uluslararası Belgesel Birliği) 2011 ödüllerinin kazananlarını dün açıkladı. Adayları ekim ayı içerisinde açıklanan ödüller, bu sene 27. kez dağıtıldı.

    En İyi Uzun Metrajlı Belgesel Film Ödülü'nü Şilili sinemacı Patricio Guzmán'ın Atacama Çölü'nde bir grup bilimadamının araştırmalarına odaklandığı "Nostalgia De La Luz (Nostalgia for the Light)" adlı filmi alırken, En İyi Kısa Metrajlı Belgesel Ödülü ise Sara Nesson'ın, Irak'ta gerçek bir yaşam öyküsünü konu alan Poster Girl adlı filmine gitti. Yapım geçen seneki Oscar'larda da belgesel kategorisinde adaydı.

    Uzun metraj kategorisinde de yarışan "Better This World" En İyi Müzik ödülünü alırken, efsanevi F1 pilotu Ayrton Senna’nın hayatını anlatan ve geçtiğimiz mayısta ülkemizde de gösterime giren "Senna" En İyi Kurgu dalında rakiplerini geride bıraktı. Özel ödüller ve tüm diğer kategorilerdeki kazananlar birliğin resmi internet sayfasından da yayınlandı. Şimdi gözler 15 filmin ocak ayında açıklanacak adaylıklar için yarıştığı 2012 Akademi Ödülleri'ne çevrildi...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top