Hesabım
    'Kalandar Soğuğu' Filmine Eurimages Desteği!

    Mustafa Kara'nın yöneteceği filme Eurimages Fonu'ndan maddi destek sağlanacak...

    Avrupa Görsel İşitsel Eserleri Destek Fonu (Eurimages), Mustafa Kara'nın yöneteceği Türkiye-Macaristan ortak yapımı 'Kalandar Soğuğu' filmini destekleme kararı aldı. Eurimages'ın bu yıl seçilen 18 filme dağıtacağı toplam destek miktarı ise 5.85 milyon avro olarak açıklandı. 'Kalandar Soğuğu' ayrıca Kültür Bakanlığı'ndan geri ödemeli 300 bin TL'lik kredi desteği kazanmıştı.

    13-15 Aralık'ta Paris'ta toplanan Avrupa Eurimages Fonu Konseyi'nin açıkladığı listede 'Kalandar Soğuğu'nun yanı sıra, Cannes'dan büyük ödülle dönen 4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün (4 luni, 3 saptamini si 2 zile) filminin yönetmeni Cristian Mungiu'nin ve La Graine et le mulet filmiyle pek çok festivalden ödülle dönen yönetmen Abdellatif Kechiche'nin de yeni projeleri bulunuyor.

    Avrupa sinemasının ürünlerinin ortak yapımını, dağıtımını ve gösterimini desteklemek, sinema profesyonelleri arasında işbirliğini teşvik etmek ve Avrupa sinemasını Hollywood karşısında korumak üzere Avrupa Konseyi tarafından 1989 yılında kurulan Eurimages, bugüne dek 1420 Avrupalı ortak yapıma 429 milyon avro mali destek sağladı. Konseyin Dublin'de gerçekleştirilen bir önceki toplantısında da Pelin Esmer'in Gözetleme Kulesi ve Aslı Özge'nin Kadın ve Erkek projeleri yapım desteği almıştı.

    Destek sağlanacak projelerin listesi:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top