Hesabım
    Yakında: Demir Leydi (The Iron Lady)

    Meryl Streep'in Margaret Thatcher rolüyle parladığı film 13 Ocak'ta vizyona giriyor...

    İngiltere ve Dünya tarihinin en stresli dönemlerinden birinde, 1982'de Arjantin'in Güney Georgia Adaları'nı ve Falkland'ı işgal etmesiyle başlayan ve altı hafta süren Falkland Savaşı'nda yaşananları İngiltere'nin ilk ve tek kadın Başbakan'ı Margaret Thatcher'ın gözünden anlatacak Demir Leydi (The Iron Lady), 13 Ocak’ta vizyona giriyor.

    Filmde, dünya siyasetinin en güçlü kadın karakterlerinden biri olan Thatcher'a bol Oscarlı yetenekli oyuncu Meryl Streep hayat verirken, usta İngiliz aktör Jim Broadbent de Thatcher'ın eşi Denis Thatcher rolünde karşımıza çıkıyor. Bu yılki Altın Küre Ödülleri'nde Streep'e Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu adaylığı getiren Demir Leydi (The Iron Lady), "Thatcher rolüne büyük bir heves ve zevkle çalıştım", diyen 2 Oscarlı Streep'e şimdiden üçüncü Oscar heykelciğini kazandıracak gibi gözüküyor.

    Yönetmen koltuğunda son olarak bol yıldızlı müzikal Mamma Mia'da izlediğimiz yönetmen Phyllida Lloyd'un oturduğu ve senaryosunu Steve McQueen'in bu senenin festival yıldızlarından olan son filmi Utanç (Shame)'ın da yazarlarından olan Abi Morgan'ın kaleme aldığı filmin kadrosunda ayrıca Alexandra Roach, Harry Lloyd, Olivia Colman, Nicholas Farrell, Susan Brown, Roger Allam bulunuyor.

    ABD'de geçtiğimiz hafta vizyona giren film hakkında çıkan ilk eleştirilerde ortak hava, "üst düzey performanslara cılız bir senaryonun eşlik ettiği vasat bir biyografi" şeklinde. Haftaya ülkemizde vizyona girecek filmi sinemada güçlü kadın portreleri izlemek isteyenler ve siyasi çalkantılarla dolu hayatları merak edenler kaçırmasın...

    Demir Leydi

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top