Beyazperdem
Meryl Streep
facebookTweet
Görev Oyuncu
Gerçek adı:

Mary Louise Streep

Uyruk Amerikalı
Doğum tarihi 22 Haziran 1949 (Summit, New Jersey, ABD)
Yaş 69
40
yıllık kariyer
58
film ve dizi

Biyografi

Meryl Streep, 22 Haziran 1949 yılında New Jersey, Amerika’da doğdu. Vassar Üniversitesi’nde drama okuyan Streep, 1977 yılında “Julia” filmi ile oyunculuk kariyerine başladı. 1978 yılında ikinci filmi “Avcı” için kamera karşısına geçen Streep, filmde sergilediği performans sayesinde ilk kez Oscar’a aday gösterildi. 1979 yılında ise Dustin Hoffman ile birlikte rol aldığı “Kramer Kramer’e Karşı” filmi ile ilk Oscar’ını kazandı. Titizlikle hazırlandığı rolleri ile birçok ödül kazana Merly Streep, Sophie’nin Seçimi, Silkwood, Mançuryalı Aday, Yargısız İnfaz, Marvin’in OdasıMamma Mia, Demir Leydi, Florence gibi birçok yapımda rol aldı.

Filmografi

Mary Poppins Dönüyor
Mary Poppins Dönüyor
27 Aralık 2018
The Post
The Post
11 Ocak 2018
Florence
Florence
22 Aralık 2016
Diren!
Diren!
15 Ocak 2016
Sıradışı Anne
Sıradışı Anne
11 Eylül 2015
Seçilmiş
Seçilmiş
10 Ekim 2014
Tüm filmografisi En iyi film ve diziler

Bonus videolar

Interview 1 - English 4:44
82 gösterim
Interview 2 - English 2:54
91 gösterim
Interview 1 - English 3:21
181 gösterim

Fotoğraflar

327 Fotoğraf

Haber

Ünlü Oyuncuların Yıldızları Parlamadan Önceki Rolleri
HABERLER - Sanatçılar
28 Haziran 2018 Perşembe
Ünlü Hollywood oyuncuları, hep ünlü değildi...
Yakın Plan: Meryl Streep
HABERLER - Sanatçılar
22 Haziran 2018 Cuma
İyi ki doğdun Meryl Streep!
44 Sanatçı haberleri
Yorumlar
Yorumları göster
Back to Top