Hesabım
    "Sümela'nın Şifresi Temel"in Devam Filmi Yolda

    Gişede 1 milyonu geçen filmin yönetmeni Adem Kılıç konuştu...

    4 hafta boyunca gişede zirveyi kimseye bırakmayan fakat geçtiğimiz hafta Çizmeli Kedi (Puss in Boots)'ye geçilen Sümela'nın Şifresi Temel, gişede 1 milyon barajını geçmesinin ardından devam filminin çalışmalarına başladı.

    Trabzon'da bir söyleşiye film ekibinden yönetmen Adem Kılıç, filme gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını ve "Mayıs sonunda Trabzon'a gelerek Sümela'nın Şifresi Temel 2'nin çekimlerine başlayacağız. Bu film, daha iddialı bir yapıt olacak. Özellikle yeni filmde Karadeniz Bölgesi'ni kullanmak istiyoruz. Ayrıca, Moskova'da da bir haftalık çekimimiz olacak" şeklinde konuştu.

    Filmin belgesel havasına da dikkat çeken yönetmen, Sümela'nın Şifresi Temel'de Trabzon kültürel ve sosyal dokusunu perdeye yansıtmak istediklerini ve aldıkları tepkilerden de bunda başarılı olduklarını ifade etti. Filmdeki karakterlere de değinen Kılıç, "Bugüne kadar sinema filmlerindeki imam profili yobaz ve kötü adam şeklindeydi. Oysa biz muzip ve halkın sosyal meseleleriyle ilgilenen bir karakter ortaya koyduk." dedi.

    1.257.533 kişi tarafından izlenen filmin oyuncularından Alper Kul yaptığı konuşmada da filmde rol almaktan gurur duyduğunu, babasının ve annesinin yaşadığı topraklara geri döndüğü için mutlu olduğunu belirtti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top