Hesabım
    Karaman'dan Berlinale'ye

    Almanya'da yaşayan sanatçı Tamer Yiğit, 7 bin euro'ya çektiği filmle Berlin Film Festivali'nde...

    Daha önce Almanya'da çeşitli projelerde oyuncu olarak görev alan Tamer Yiğit, Boşnak asıllı Branka Prliae ile birlikte çektikleri Karaman isimli filmle bu yıl Berlin Film Festivali'nde “Perspektif-Alman Sineması” bölümüne konuk oluyor. Senaryosu Yiğit tarafından yazılan film 7 bin euro'ya çekildi.

    Anadolu'nun muhafazakâr bir kentinde geçen hikaye, emekli albay bir babanın ve onun İstanbul'da okuyan ve Berlin'e gitmek isteyen türbanlı kızıyla ve Karaman'da metal müzik dinleyen oğlunun trajik hikayesini anlatıyor.

    Yiğit, filminde Türkiye'nin siyasal ve sosyal çatışmalarını muhafazakâr bir kentte yaşayan aile özelinde göstermek istediğini söyleyerek filmi "Kendi dünyalarının dışındaki bir dünyanın varlığından habersiz yaşayan insanların hikayesi" olarak niteliyor.

    Berlinale tarafından gelen diğer bir haber ise, sinema yazarı Deniz Sertkol'un festival jüri üyeliğine seçimesi. Sertkol, bu yıl 62. kez düzenlenecek olan Berlin Film Festivali'nde Alman Sineması'nın perspektifleri seçkisinde Fransa ve Almanya Gençlik Birliği tarafından verilen 'Dialogue en perspective' Ödülü için jüri üyeliğine seçildi. Festival bu yıl 9 Şubat tarihinde başlayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top