Hesabım
    Sundance'te Neler Oluyor?

    Festivalden son gelişmeler...

    Tüm hızıyla devam eden Sundance Film Festivali'nden dün üzücü bir haber geldi. Bağımsız sinemanın en büyük destekçilerinden San Francisco Film Derneği Baş Yöneticisi Bingham Ray, festivalde bulunduğu sırada kaldırıldığı hastanede 57 yaşında hayatını kaybetti.

    United Artists stüdyosunda çalışırken Benim Cici Silahım (Bowling for Columbine)'dan Hotel Rwanda'ya pek çok filmin seyirci ile buluşmasını sağlamış, ayrıca Cenazede Ölüm (Death at a Funeral) ve Gerçek Sevgili (Lars and the Real Girl) gibi bağımsız filmlerin dağıtımında bizzat parmağı bulunan Ray, başından beri desteklediği Sundance Film Festivali'nde jüri üyeliği de yapmıştı. Ray, evli ve üç çocuk babasıydı.

    Sundance'te yaşanan son gelişmelere dönersek; Raşit Çelikezer'in ülkemizi festivalde temsil eden filmi Can, festival kapsamında ilk gösterimini gerçekleştirdi. Hollywood Reporter'dan John DeFore, yazdığı eleştiride özellikle Ali Özel'in göze hoş gelen zengin görüntü yönetimini överken, filmin altyazılarının okunması zor ve kötü çevrilmiş olduğuna dikkat çekmiş.

    Film dağıtımı konusunda tekel olmuş stüdyolardan kurtulmak ve daha bağımsız bir dağıtım altyapısı oluşturmak istediğini her fırsatta dile getiren sinemacı Kevin Smith, Phase 4 Films'le olan dağıtım anlaşmasını Sundance'de katıldıkları bir söyleşide kamuoyuna duyurdu. Phase 4 isimli şirket, Kevin Smith and SModcast Presents adı altında yılda 12 filmi Kevin Smith'in desteği ile dağıtacak. Smith daha önce de filmlerinin dağıtım hakları konusunda açık arttırma düzenleyerek bu durumu protesto etmişti.

    Festivalin üzerinde en fazla durulan filmlerinden biri olan  Spike Lee'nin Brooklyn köklerine dönüşünü simgeleyen Red Hook Summer da ilk gösterimini gerçekleştirdi. Lee'nin filmografisinin nadide parçalarından Do The Right Thing'le aynı kültürel ve sosyolojik temele sahip olsa da, çıkan ilk eleştiriler Red Hook Summer'ın Do the Right Thing'in yanına bile yaklaşamadığını gösteriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top