Hesabım
    Sezar da Artist Dedi!

    Oscar’ın en güçlü adayı Artist, Cesar Ödülleri’ni de topladı…

    Bu akşam sahiplerini bulacak 84. Akademi Ödülleri’nde en iyi film ve yönetmen dahil olmak üzere 10 dalda adaylıkla en güçlü isimlerden biri olan Artist (The Artist) Fransa’nın Oscarları olarak sayılan Ceser Ödülleri'nde 6 daldan galip ayrıldı. Fransız sinemacı Michel Hazanavicius yönetmenliğini üstlendiği film, cuma akşamı düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini bulan 37. Ceser Ödülleri’nde, En iyi Film ve En İyi Yönetmen kategorilerinin yanı sıra En İyi Kadın Oyuncu (Bérénice Bejo), müzik (Ludovic Bource) ve görüntü yönetmenliği (Guillaume Schiffman) dallarında da en yakın rakiplerine şans tanımadı.

    2011 Cannes Film Festivali‘nde dünya prömiyeri yapıldıktan sonra Avrupa ve Amerika’da Altın Kürelere, BAFTA'lara ve onlarca eleştirmenler birliklerinin ödüllerine adını yazdırdıktan sonra, Artist bu akşam sahiplerini bulacak 84. Oscar Ödülleri’nin de en güçlü favorisi.

    Ülkemizde 27 Ocak’ta gösterime giren ödül rekortmeni filmi 4 hafta boyunca 40 bin civarında seyirci seyretti. Umarız ki Avrupa’da gişeleri sallayan film Türk seyircisi gözünde de hak ettiği değeri bulur.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top