Hesabım
    'The Hobbit' Filminin Çekim Günlükleri #6 [VIDEO]

    Peter Jackson The Hobbit setini ayağımıza taşımaya devam ediyor...

    The Hobbit setinde yaşanan her gelişmeyi takipçileriyle paylaşan yönetmen Peter Jackson, projenin 6. set videosunu da dün resmi Facebook sayfasından yayınladı. Yeni Zelanda'nın doğal güzellerine değinen yeni bölümde The Hobbit projesinin ne derece devasa bir yapım olacağı da daha iyi anlaşılıyor. Videoda ayrıca yönetmenle yapılmış ilginç röportajlar da mevcut. Örneğin Jackson, The Hobbit'in çekimlerinin neden Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings)'nin çekimlerinden daha uzun olduğu sorusuna, "Çünkü artık 10 yıl daha yaşlıyız, haliyle yavaşladık" şeklinde cevap veriyor.

    Yönetmen, çekimlerin zorluğundan bahsederken oyuncuların sürekli ağır makyaj altında olduklarını ve çekim ekipmanları için de bazen yaklaşık 10 helikopterin kullanıldığını söylüyor. Hava şartlarının da yer yer kendilerine sorun çıkardığını belirten yönetmen, bir kaç kez 8-9 metre yükselen suların altında kaldıklarını açıkladı. Ayrıca sette her gün ekip için 100 kiloya yakın et tüketilirken, her sabah yaklaşık 300 bardak kahve içiliyor.

    The Hobbit'in çekimlerinin bitmesine 100 gün kaldı.

    Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (The Hobbit: An Unexpected Journey) 14 Aralık 2012'de tüm dünyada aynı anda 3D olarak vizyona girecek. Filmin ikinci bölümüyse, yine uyarlandığı kitabın bölüm başlığına gönderme yaparak "The Hobbit: There and Back Again" (Oradaydık ve Şimdi Buradayız) adıyla ilk filmden tam bir yıl sonra, 13 Aralık 2013'de karşımıza çıkacak...

    Set Günlükleri #1 / 15 Nisan 2011

    Set Günlükleri #2 / 11 Temmuz 2011

    Set Günlükleri #3 / 21 Temmuz 2011

    Set Günlükleri #4 / 7 Kasım 2011

    Set Günlükleri #5 / 26 Aralık 2011

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top